zaterdag 23 januari 2016

Geen enkele verplichting vandaag!


En daar kan ik echt van genieten!

Even heb ik me wel afgevraagd of we dit weekend niet naar Nany zouden gaan maar zij leek bezigheden genoeg te hebben. Dus liever niet, want het is al druk genoeg geweest dit jaar (en eigenlijk had ik gehoopt Nany te ontmoeten op het verjaardagsfeestje voor Elena en Matthias... Maar ja, ze was die dag niet vrij).

Geen enkele verplichting dus vandaag: zalig! We maakten wel een wandeling in Borgloon en daar merkte Roger dat de winkel vanwaar zijn allereerste horloge kwam, gesloten is na meer dan 70 jaar bedrijvigheid.

Thuis even gebeld met Luis Ruiz en afgesproken voor binnenkort zodat ik hem uitleg kan geven over mijn rekenblad voor de boekhouding van de KVLS. En opgemerkt dat noch Boudewijn, noch hijzelf er al iets aan gedaan hebben.

En dan een telefoontje van Rogers nicht Jeannine. Een van hun neven (in de betekenis van "cousin") is pas overleden: of we ook naar de uitvaart gaan?

Daarna lectuur, op mijn gemak mails beantwoord en na het avondeten (courgettesoep gevolgd door een vispannetje geprepareerd met onder andere de rest van onze mosselmaaltijd van onlangs) nogmaals lectuur (met chocolade smeltend op mijn tong) waarbij ik in slaap viel.

Ik was dan ook deze nacht rond 3 uur wakker geschrokken! Af en toe gebeurt het dat ik 's nachts wakker word, denkend aan al die mensen die me over hun miserie vertellen (waar ik niets kan aan veranderen en waar ik hier zelfs niets mag over schrijven). Dat was vorige nacht dus weer het geval: vandaar, vermoed ik, mijn lang "dutje" na het avondeten.

En, om de dag te eindigen, samen met Roger gekeken naar een aflevering van Derrick: "der fall Weidau": genoten maar ook heel felle nostalgische gevoelens gehad naar onze tijd in Antwerpen, toen onze kinderen nog "kindjes" waren - en toen Roger en ik nog soms onze avonden voor de tv doorbrachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten