vrijdag 8 januari 2016

Net thuis van het Nieuwjaarsetentje van Heemkunde Groot Heers


       ... en het was ontzettend lekker en gezellig in De Horne. In de aparte zaal kregen we, na Cava à   volonté met drie uitmuntende hapjes, een uitgebreid buffet:

-          Champignonroomsoep

-          Diverse soorten wildpasteien en terrines met bijhorende confituren, carpaccio van hertenkalf.

-          Warme gerechten :
-  Fazant op Brabantse wijze (witloof)
-  Ragout van everzwijn met veenbessen en in rode wijn gestoofde peertjes
            -  Pladijsfilet uit de oven met tomaat en fetakaas

      -   Dessert :
          -  Diverse soorten Belgische kazen met druiven en noten
          -  Bladerdeeggebakjes met appeltjes en rozijnen


-          Mokka of thee.

      En, inbegrepen, wijn, bier, frisdrank en water à volonté. 
      
      En, dat is het belangrijkste: heel interessante conversaties tussen de 19 aanwezigen. 

      Boudewijn Knevels is aan een nieuwe roman bezig en hij vertelde me dat Jeannette Funk een nieuwe roman klaar heeft, die hij aan het nalezen is. We hadden het uiteraard ook over de vele fouten in het jongste nummer van Oostland en over de Limburgse Monografieën. "Pastoor" Marc Lateur zat naast mij aan tafel. En bleek (dat wist ik niet) ook jaren in Congo geleefd te hebben: gespreksstof genoeg voor ons beiden.  Hij is van Brugge afkomstig en vertelde ook over zijn stad, en ik kreeg een goed idee, dat ik meedeelde aan secretaris Tony: waarom niet eens een reisje naar Brugge met Heemkunde, met Marc als gids? Marc vertelde me immers dat hij ons kan brengen op plekken die toeristen nooit zien.

     Om de avond te eindigen, een lang, aangenaam en diepzinnig gesprek met Martine, de echtgenote van Tony. 

      Uiteraard ben ik twee keer buiten een sigaret gaan roken (en deze keer was ik telkens helemaal alleen: de vrouw van voorzitter Michel probeert van het roken af te geraken). Daarbuiten kreeg ik telkens een aanval van nostalgie: het is in deze gelegenheid dat wij jarenlang onze Matadi-reünie hielden en op dat mooie binnenplein genoten we meestal van ons aperitief. 

      Ik heb het gevoel dat iedereen meer dan tevreden was (bedankt, Stijn van De Horne) en ikzelf heb voor de zoveelste keer vastgesteld dat die Horne met zijn labyrintachtige zaaltjes en tuintjes oergezellig is. 

      We werden bediend door dezelfde kelner als zo vaak bij onze Matadi-reünies, en deze keer praatten we wat langer met hem. Dat hij uit Nederland afkomstig was, hadden we al lang gehoord. Dat hij nu in dezelfde gemeente woont als Bernadette en Juan, wisten we nog niet!

Net voor we vertrokken naar Vechmaal, even bezoek gehad van Marie-Claire. Ze had een cadeautje bij voor Eva en we praatten even gezellig (maar te kort) bij.

Enkele foto's van onze gezellige avond:



Met Boudewijn
Roger, Jos V. en de "pastoor" (eigen foto)
Foto's Roger

      

     

1 opmerking:

  1. Ik heb vernomen dat niet iedereen het even lekker vond. De kroketten en de puree zouden niet meegevallen zijn deze keer (ik heb daar niet van gegeten: als er voldoende keuze is, ga ik mijn maag zeker niet vullen met aardappelbereidingen). Sommige gerechten zouden niet warm genoeg zijn geweest (ikzelf heb dat niet ondervonden, maar ja, ik heb dan ook maar één keer geproefd van die gerechten en misschien waren ze later, toen de anderen bijnamen, afgekoeld?)
    Mijn vraag: ben ik niet veeleisend genoeg? Of zijn sommige anderen te veeleisend?

    BeantwoordenVerwijderen