Nadat we vandaag de verdieping (of toch een groot deel ervan) onder handen hadden genomen, kwam er weer dringend vertaalwerk aan. De wandeling die we hadden gepland, ging dus niet door.
Toch vonden we tegen de avond even de tijd voor een kortere wandeling in het dorp zelf. Een buur (echtgenoot van onze Italiaanse buurvrouw) ontmoet die geïnteresseerd is in al het hout dat nog in onze schapenweide ligt. Hij komt dat binnenkort halen. Even iets gaan afgeven bij Marie-Claire en na een kort babbeltje verder gewandeld. Het was opvallend kouder geworden!
Deze avond zou ik een nieuw recept uitproberen: gevulde patisson. Heel bewerkelijk (zozeer zelfs dat ik een lang telefoongesprek heb moeten inkorten: onmogelijk met één hand te werken, wat me voor eenvoudigere gerechten vaak wel lukt). En het toppunt: toen het uit de oven kwam, zag het gerecht er wel mooi uit maar was het niet bijzonder lekker. Ik waarschuwde Roger: 'Dit was de eerste en de laatste keer'.
Jammer: ik had er meer van verwacht. Voor wie toch geïnteresseerd zou zijn, hieronder het recept dat mij zo lekker leek:
1. Verwarm
de oven voor op 180°. Stoom of kook de patissons (intact) gedurende 10
minuutjes. Laat afkoelen. Snij de hoed van de patissons en haal er alle zaden
uit. Haal er ook wat van het vruchtvlees uit en snij in blokjes. Kruid de
binnenkant van de patissons met zout.
2. Doe
olijfolie in een antikleefpan en fruit er de ui en de look in. Doe er na een
minuutje de paprika en courgette bij en laat nog 2 minuutjes meestoven. Doe er
het gehakt bij en bak. Doe er op het laatst de tijm en het vruchtvlees bij.
Haal van het vuur.
3. Snij
de tomaten in 4 en haal er de zaadjes uit. Snij de tomaat in blokjes en roer
onder het vlees. Vul de patissons met het vlees en zet er opnieuw de hoedjes
op.
Zet
20 minuutjes in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten