dinsdag 5 januari 2016

Een doodgewone dag


Weer een vertaling gevonden na onze brunch. Gelukkig (?) niet zo heel veel zodat we onze boodschappen konden doen.
Na mijn job ging het dus eerst naar Sint-Truiden waar we de auto parkeerden vlakbij kappersalon Atlas. Roger wilde immers al lang zijn haar laten knippen en dorpskapper J. gaf niet thuis de laatste tijd.

Natuurlijk ben ik weer mee binnen gegaan en heb ik die mannenconversaties afgeluisterd. Opvallend en eigenlijk grappig hoe vaak het over vrouwen ging!

Daarna onze boodschappen en nadien ook bier gekocht in Heers. Lieve gaf ons, ter gelegenheid van Nieuwjaar en na een dikke kus, twee flesjes bier cadeau: Achelse Trappist en Wieze Trippel.

Terwijl ik eindelijk de salon onder handen nam, geprobeerd Nany te bellen (in één hand de plumeau, in de andere hand de telefoon) maar ze antwoordde niet. Roger stofzuigde terwijl ik nogmaals probeerde mijn moeder te bereiken, weer tevergeefs.

Nadat we gegeten hadden en terwijl ik voort aan het lezen was in de dagboeken van Ernest Claes kreeg ik een telefoontje van Hendrik: we hebben precies één uur gekeuveld en gefilosofeerd (één uur naar elkaar bellen doe je gratis bij Mobile Vikings)!

Daarna wilde ik eerst nog naar een aflevering van Star Trek kijken, maar eerst heb ik enkele mails, die al te lang wachtten,beantwoord.

En toen vroeg Roger me of we nog eens samen keken naar "Aspe". Dat hebben we dus gedaan (bedankt voor het digitaliseren trouwens, Hendrik!) terwijl we genoten van het cadeau van onze bierleverancier! Heel fel bedankt, Lieve, voor die lekkere biertjes!

Ik weet niet of ik verder wil kijken naar die serie "Aspe". De voornaamste acteurs spelen vrij goed, maar de andere niet zo. En (misschien zijn wij onze kinderlijke onschuld kwijt?) sommige details lijken ons soms zo ongeloofwaardig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten