maandag 10 juli 2017

Alwetende Google

Als (klein) kind was ik vaak bang van die "alwetende" god die alles wist over mijn kattenkwaad, die precies wist waar ik me bevond, ook al wisten mijn ouders dat niet. Ik herinner eraan dat ik mijn kinderjaren grotendeels in Soyo bij Matadi (Congo) doorbracht en dat onze ouders inderdaad meestal niet wisten waar wij, de kinderen, vanaf een jaar of vijf (en nog veel jonger voor mijn kleine zus die ik overal meenam), rondhingen.

Ik moest daar vandaag aan terugdenken.
We wachtten op de levering van een bestelling (voor een van de kinderen) en Roger volgde online de route van de bestelwagen. 'Nog drie haltes... nu is hij in Heks... nog een halte. Hij komt eraan', vertelde Roger me wat hij online las. Het volgende ogenblik werd er aangebeld.

Daarna gingen we boodschappen doen. Eerst de Aldi in Sint-Truiden. Mijn gsm vroeg me er foto's van op "Google Maps" te zetten. Daarna reden we naar Colruyt. Of ik vragen over die winkel wilde beantwoorden, vroeg mijn smartphone.
Vlak voor we de winkel zouden verlaten, zei Roger me: 'Mijn gsm zegt me dat we seffens een regenbui krijgen!'
Het begon te regenen toen we buiten kwamen!

Google weet dus ook heel precies waar we ons op elk moment bevinden, zoals "god" vroeger! Een beetje eng eigenlijk!

Na het avondeten (weer restjes: het lijkt er wel op dat we steeds minder eten, Roger en ik) stelde Roger een wandeling rondom het dorp voor. Deze keer manifesteerde Google zich niet!


Eigen foto's

3 opmerkingen:

 1. Eigenlijk vergiste ik me aan het einde van deze post: zelfs met onze wandeling heeft Google zich gemoeid: waar heb ik anders die foto's, gemaakt met mijn gsm, van geplukt? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. erg he! Persoonlijk heb ik er wel geen last van, maar is er geen soort plaats herkenning op je gsm dat je hebt ingesteld? Als je dat nu uit zet. Als je soms bepaalde site bezoek op je pc vragen ze soms ook waar je je bevind, gewoon niet antwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik denk het niet. Denk dat het standaard zo is maar zal eens vragen aan de kinderen binnenkort! Eigenlijk beleven wij de omgekeerde wereld hé: ik moet vaak uitleg vragen aan mijn kinderen!

   Nu, Google is niet een persoon natuurlijk : het is niet echt alsof "iemand" mij echt overal volgt!

   Verwijderen