dinsdag 4 juli 2017

Waarom op reis gaan?

We gingen bier kopen en ik vertelde de winkeleigenares Lieve (dat is de zus van Maj) dat we al na twee weken een einde maakten aan onze reis. 'Jullie wonen wel heel mooi hé,' antwoordde ze, 'dus als jullie ergens anders naartoe gaan, is het echt omdat jullie hier weg willen'.
Ze heeft gelijk!
Dat bedacht ik trouwens ook toen we thuiskwamen uit Aubigny.

Ik ben niet iemand die de hele wereld wil gezien hebben; ik ben wel verliefd op Frankrijk en Spanje maar ik denk dat ik zou kunnen leven met mijn enkele herinneringen aan die twee landen, net zoals ik, wat Congo en dan vooral Matadi betreft, het daar ook mee doe (ik heb een paar keer de kans gekregen om terug te gaan maar heb toen bewust geweigerd: bang voor een eventuele ontgoocheling).

Waarom wil ik dan perse elk jaar op reis?
Ik denk dat ik gewoon enkele weken wil leven zonder verplichtingen.
Ik vroeg me vandaag af (tijdens het schoonmaken, want, tja, ik ben weer herbegonnen: elke dag één kamer) of het volgende te doen zou zijn: alle vrienden en heel de familie waarschuwen dat we drie à vier weken onbereikbaar zijn omdat we vakantie vieren thuis. Ik vrees van niet!😒

2 opmerkingen:

  1. je kan wel zeggen we zijn op verlof, waar we naar toe gaan weten we nog niet, dat zullen we dag per dag zien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal geen slecht idee, wat je daar schrijft! In feite "onze neus achterna rijden in Frankrijk en Spanje" "uitbreiden" tot België!

      Verwijderen