zondag 9 juli 2017

Over abortus

Tussendoor las ik deze avond nog wel af en toe iets online, en zo kwam ik op dit artikel terecht.
Sorry voor degenen die abortus nu de gewoonste zaak vinden: ik blijf het moord vinden.
Want, inderdaad (ik kopieer een zin uit die tekst): "En hoe leggen we aan een Marsman, of aan een tienjarig kind, uit dat we ongeboren kinderen  (onverdoofd) verwijderen, maar dat we streng gekant zijn tegen de doodstraf?" 

Ik las als reactie daarop onder andere dit : "Abortus is van alle tijden beste schrijver, van alle culturen. Je kan dus maar beter maken dat het op een medisch verantwoorde manier gebeurd en niet met kleerhangers of andere primitieve truukjes die god weet hoeveel miserie veroorzaken. De arts moet in dergelijke gevallen als arts optreden, niet als aanhanger van één of andere obediëntie.
En finaal: wil men het aantal abortussen beperken, dan moet men inzetten op het verminderen van ongewenste zwangerschappen. Sexuele opvoeding met andere woorden. En laat dat nu ook net iets zijn dat veel religieuze mensen ook niet wensen."

Akkoord dat men moet zorgen (op de ene of andere manier, waarbij seksuele opvoeding en adoptie mij geen slechte ideeën lijken) voor zo weinig mogelijk moorden op ongeboren kinderen... maar bijna nergens meer (behalve in dat artikel dus) hoor of lees ik nog iets over de rechten of "gevoelens" van een ongeboren kind.

Ik heb de indruk (al heel lang) dat het "hernoemen" van bepaalde handelingen maakt dat de meeste mensen niet meer echt beseffen wat die handelingen inhouden!

Eigenlijk heel erg, niet alleen voor al die kinderen die hier geen levenskans meer krijgen maar ook voor al wie hier al wel het leven heeft gekregen: moslims denken daar anders over en geven dus wel het leven aan veel kinderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten