maandag 3 juli 2017

Niet genoten van het prachtige weer!

Vandaag eindelijk nog eens prachtig weer, alleen hebben we er niet echt kunnen van genieten.
Buiten de steeds weerkerende allernoodzakelijkste huishoudtaken moesten we ook uitgebreide boodschappen doen en pakte Roger, terwijl ik voor het avondeten zorgde, eindelijk het onkruid op de stoep aan.

Toen ik hem ging halen omdat het eten klaar was, merkte ik dat hij werd opgehouden door twee Jehova-getuigen. Ze waren Roger druk aan het proberen te overtuigen dat er een God bestaat, dat niet alles, wat we rondom ons zien, aan het toeval te wijten is. Ik hoorde Roger nog net vragen:'Je gelooft dus niet in de evolutie?' en die man antwoorden: 'Nee'.
Waarop ik er tussen kwam (ze hadden me tot dan nog niet opgemerkt): dat volgens mij "evolutie" het bestaan van een "God" niet in de weg staat, dat (aan de Jehova-getuigen) zij hun tijd verloren met Roger, en (aan Roger) dat het eten klaarstond.

We aten (na broccolisoep, veel rauwkost met wat wij in Vlaanderen "filet américain préparé" noemen*) en terwijl ik daarna in de relax lag te lezen, werd er aangebeld. Of we wilden meebetalen voor een bloemenkrans. Blijkt dat onze buurvrouw Maria D. (91 jaar) eergisteren is overleden.

Ik was aan het lezen in onder andere het jongste nummer van Heemkunde Limburg waarin ik enkele interessante teksten van Jan Gerits vond. Wat is die man toch actief voor zijn leeftijd (85 jaar sinds april)!

* "préparé" is een bereiding van rauw rundgehakt met mayonaise, wortcestershiresaus, kappertjes, uien, zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten