maandag 24 juli 2017

Over onder andere Elfriede Hendrix en Mark Grammens

Veel regen vandaag. Roger heeft zich hoofdzakelijk beziggehouden met een elektriciteitsprobleem in de keuken: sinds enkele dagen gaan de lampen boven de tafel de helft van de tijd niet aan als je aan het koordje van de trekschakelaar trekt. Heel vervelend als je in een keuken niet alleen kookt (er zijn lampen boven het kookvuur en het aanrecht) maar ook eet. Tot nu heeft Roger nog geen oorzaak en dus ook geen oplossing gevonden.

Ik heb mijn tijd vooral besteed aan het nalezen en opmaken van de volgende monografie van de KVLS. Veel maar boeiend werk. Het wordt een boekje dat Jan Gerits wijdt aan de (interessante) dichteres Elfriede Hendrix die ik niet kende (weer een gat in mijn cultuur dat wordt gedicht).

En deze avond lees ik dat Mark Grammens, die ik heel graag las, is overleden.

Deze middag bracht de postbode een "brief" van de kleinkinderen vanuit de Dolomieten, waar ze even op vakantie waren met hun ouders. Een tekening die bergen voorstelt, en in Elena's geschrift (ze leert op zichzelf schrijven, zo ongeduldig is ze): "Groetjes voor oma en opa" en hun drie namen: Elena, Matthias en Eva. Ook nog, in een zonnetje (of is het een gele ballon?), "Elena, oma". Zo schattig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten