woensdag 19 juli 2017

Een week met Hendrik

Vorige week woensdag, nadat ik eindelijk klaar was met mijn schoonmaakronde (maar ik zou al heel dringend moeten herbeginnen), gingen we Hendrik afhalen aan het station van Sint-Truiden.

De dagen daarop heb ik gewassen (eigenlijk deed de machine dat), wafels gebakken, opgeruimd en gekookt terwijl de mannen gras maaiden in de wei (en eigenlijk moet nu de tuin alweer dringend onder handen worden genomen). Onze lange avonden brachten we al pratend en/of film kijkend door*.

Eigen foto
We probeerden ook elke dag een vrij lange wandeling te maken (in Mettekoven, Sint-Truiden, Borgloon enzovoort) en op een van die wandelingen geraakten we in gesprek met een ons niet bekende rolstoelgebruiker... die algauw bleek familie te zijn van onze overburen!


Hendrik en Roger in Mettekoven (eigen foto) 


Tijdens een wandeling kwamen we heel veel toeristen tegen bij de transparante kerk in Borgloon(foto's Roger)
Op donderdag 13 juli kregen we bezoek van onze vrienden Paul en Liliane. We keuvelden bij een glas van de uitstekende Spaanse wijn die ze bij zich hadden (Paul vond ook dat we als gepensioneerden veel minder tijd hebben dan vroeger) en ze vertelden ons over het ons onbekende buurtrestaurant "Den Teluur" in Sint-Truiden.

We besloten er vorige zondag samen te gaan middagmalen...

En dat viel heel goed mee: ons zien ze daar nog (al was het menu weer iets te copieus voor mijn mussenmaag).

Liliane en Roger

Hendrik zit na de maaltijd buiten te dampen (eigen foto's)
Uiteraard heb ik de voorbije week ook enkele "noodzakelijke" telefoontjes gepleegd. Onder andere met Nany, die last had van waterophoping in de benen maar die ondertussen echt aan de beterhand is, en met dochterlief die voor Roger en mij een smartphonehoesje heeft gemaakt (we mogen ze heel binnenkort gaan halen) en die vertelde dat Elena was gevallen met als gevolg een gebarsten bot.

De hoesjes (foto van dochter)
Vandaag reden we met Hendrik naar Nany. We deden samen haar boodschappen voor we Hendrik naar de bushalte brachten waar hij de bus zou nemen naar zijn thuis.

Daarna dronken Nany en wij een biertje op het terras van "Brasserie Grand Bazaar".

Eigen foto
Uiteindelijk aten Roger en Nany mosselen in de "Lunch Garden" (ik nam soep en rauwkost) voor we haar terug naar haar flat brachten en wij via de heel drukke** E313 terug naar huis reden.

* Tussendoor heb ik wel wat gelezen vorige week. Vooral "diagonaal" in een vertaling van "Connaissance de l'amour" van Marcelle Auclair, uitgegeven in 1966. Een boek dat ik ga proberen meer systematisch te lezen, want de stukjes, die ik nu heb doorgenomen, roepen bij mij heel veel vragen op.

** Ik word altijd vreselijk nerveus van die E313!

2 opmerkingen: