dinsdag 17 april 2018

Aron Berger

Ik hoorde (nog eens) over hem op de radio terwijl ik het avondeten klaarmaakte, en las hier weer over hem deze avond. Wat een hetze zeg!

Ik heb vroeger (in Antwerpen) Franse les gegeven aan de kinderen van een orthodoxe jood (chassidim). Ook hij (de vader dus) gaf mij geen hand en ik wist waarom. Is dat dan zo erg? Gebrek aan respect voor mij heb ik integendeel vanwege hem nooit gevoeld! En hij zorgde er wel voor dat zijn kinderen ook respect voor mij hadden.

Dat de godsdienst van die mensen soms eigenaardige toestanden teweegbracht, dat vond ik wel... maar het was tenminste nooit hun bedoeling mij (of anderen) hun godsdienst op te dringen. Terwijl ik vrees dat hetzelfde niet kan gezegd worden van moslims!

3 opmerkingen:

 1. Wat een hypocrisie! Indien hij niet Aron doch Mohammed heette, u had het ongetwijfeld niet met de mantel der liefde bedekt.
  Is dat dan zo erg? Nee, Aron mag doen of laten wat hij wil, maar voor een partij als CD&V die beweert voor "verbinding" te staan, lijkt zijn houding toch minstens als een tang op een varken te slaan? Mag daar dan niets van gezegd worden?

  Groet,

  I. Birrou

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het alleen over dat constante vitten over die hand die hij niet geeft. Dat detail zou ik bij iedereen vrij onbelangrijk vinden (zolang hetzelfde gedrag mij niet wordt opgedrongen).

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen