donderdag 19 april 2018

Op een heel warme lentedag

Ik was mijn vertaling aan het nalezen toen er een berichtje binnenkwam met vrij slecht nieuws over een familielid dat ik heel graag zie.
Gelukkig moest er praktisch niets verbeterd worden in mijn "eerste worp", want ik had moeite om mijn gedachten erbij te houden. Dat resulteerde trouwens in het feit dat ik, in plaats van het uiteindelijke bestand, het bestand in "vertaalgeheugen-formaat" opstuurde naar de klant. Maar daarover straks meer.

We reden naar de Decathlon in Sint-Truiden om er voor mij nieuwe wandelsandalen te kopen, en daarna ging ik die meteen inlopen in dat bosje in Bevingen dat uitgeeft op Fedasil. Daar was het rustig maar overal in de buurt liepen toeristen rond. Nu, ik weet dat ik egoïstisch ben: ik hou niet van drukte maar iedereen heeft het recht te komen genieten van de prachtige bloesems.

Na een wandeling van een kleine drie kwartier, besloten we een gelegenheid te zoeken voor het nakende bezoek van vriend Karel. Een gelegenheid waar het rustig is, waar je niet te duur degelijk kunt eten, en waar je liefst Westmalle Tripel kunt drinken. We probeerden eerst een taverne op de steenweg Sint-Truiden-Luik maar merkten al voor we ons  op het terras installeerden dat er te veel verkeerslawaai was. Dus reden we naar Borgloon waar we wat rondliepen tot ik op het idee kwam de taverne achter de kerk uit te proberen.

Eigen foto
Vandaag zaten er enkele toeristen (en volgens de dienster was het er daardoor vreselijk druk voor hun doen), maar de gelegenheid is heel rustig gelegen, ze serveren er Karels lievelingsbier aan een democratische prijs en er is een vrij grote keuze aan niet te dure gerechten. Komt daarbij dat je vanop het binnenterras een prachtig uitzicht hebt op de heuvels rondom Borgloon (zie foto hieronder). 
Foto Roger
Ik denk dat we daar zullen eten met Karel (en hopelijk is het even mooi weer als vandaag - we haalden 27°C - zodat we nog eens op dat binnenterras kunnen zitten), daarna misschien een wandeling naar de transparante kerk en uiteindelijk, na nog een korte wandeling, een wijntje drinken in de Vallei van Colen (als het mooi weer is, kunnen we buiten zitten en hoeven we de radio die binnen speelt, niet te horen).

Terwijl we genoten van een Vedett of een Lachouffe, kreeg ik een mail van mijn klant. Ze kon mijn vertaling niet openen. Toen besefte ik dat ik een verkeerd bestand had opgestuurd en ik beloofde haar thuis meteen het juiste te bezorgen. Toch praktisch, een smartphone!

Deze avond een telefoontje van Wiemla (moeder van Debby): over haar nieuwe werkomstandigheden (die ik heel intrigerend vond) en om af te spreken voor heel binnenkort (in Leuven: ik hoop dat ik dan ook even Zeger kan ontmoeten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten