maandag 16 april 2018

Luie dag

Roger moest deze ochtend (vrij vroeg) naar Leuven, weer in verband met een familiale beraadslaging waar ik liever niet bij ben.
Ikzelf heb weer gelummeld tot 10 uur (voor mijn innerlijke klok is dat nog steeds 9 uur!): niets aan te doen, voor mij heeft de ochtendstond absoluut geen goud in de mond.

Daarna ging het beter. Ik ontbeet, ruimde wat op, las wat (nog één keer de gedichten van Sarina Lesage, én een bundeltje haiku's van Ingrid Lenaerts die ik vorige zaterdag van haar had gekocht - hoewel, ik moet die nog betalen: Ingrid, als je dit leest, geef me jouw rekeningnummer eens!) en van allebei genoot ik zo dat ik de tijd weer vergat.

Rond 12 uur was Roger terug thuis en hij had veel te vertellen tijdens ons frugaal middagmaal. Roger moest deze middag op dokterscontrole, dus vonden we het te laat om nog aan onze wekelijkse boodschappen te beginnen. Wel wilde hij nog iets kopen in een "Doe het zelf"-winkel vlakbij.

Roger ging naar zijn huisarts, ik zorgde voor het avondeten (de rest van onze radijsloofsoep gevolgd door een sla van witloof, radijs en sjalot met inktvisjes), we aten zodra Roger terugkwam en daarna reden we naar de bibliotheek in Heers om boeken terug te brengen. 'Zouden we nog wel andere boeken ontlenen?' vroeg ik hem, 'We hebben zelf zoveel boeken die we nog niet gelezen hebben.'

Maar nog voor Roger mij antwoordde, had ik een interessant boek in het vizier: "Noblesse oblige" van Jan Van Den Berghe. Ik heb er al even zitten in lezen deze avond: het is echt boeiend en bevestigt wat ik al lang wist, maar wat "parvenu's" vaak niet lijken te weten: dat edellieden niet pronken met hun geld.

Daarna eindelijk nog een paar bladzijden uit mijn vroegere dagboeken (ik ben nu aan 26 april 1965) overgetypt en enkele mails beantwoord. Mails zijn voor mij vaak een vervanging van de vroegere brieven die ik schreef en kreeg naar en van verschillende correspondenten; op dat gebied ben ik wel echt ouderwets, hoewel... ik heb dus die lange of kortere brieven vervangen door mails die niets kosten, terwijl een postzegel heel duur is geworden.

En daarna was het tijd voor echte ontspanning (hoewel, had ik al iets anders gedaan vandaag?).

Roger schonk ons een glas wijn in... en ik ging naar Facebook.

Waar ik een filmpje vond, door "onze" (ja, "onze": ik ben heel fier dat hij de "onze" is) Zeger gemaakt. Ik heb deze avond even gezocht op welke manier ik jullie kon tonen over welke clip het gaat (als je verwijst naar Facebook, kom je morgen op een heel ander interface - oei, is dat het juiste woord? -  terecht). En ik heb het gevonden. Kijk eens naar dit en zeg me dan of je het ook zo goed vindt.

2 opmerkingen: