zondag 8 april 2018

Gingelom


Vandaag zouden we eindelijk nog eens wandelen in en rond Gingelom. Een mooie lus van iets meer dan een uur. Roger heeft geen foto's gemaakt, ik één enkele die mislukt is, dus hieronder een paar foto's van tien jaar geleden. Waaronder het kasteel van de eerste regent van België, Surlet de Chokier, dat we vandaag ook passeerden. Het grootste deel van de wandeling verliep echter door de velden, met af en toe opvallende vergezichten. Het was er ook opvallend stil!


Foto's Roger (weliswaar van 10 jaar geleden)
Daarna wilden we iets gebruiken in de nieuwe taverne in Mechelen-Bovelingen maar helaas zat het terras daar bomvol en binnen zitten met die prachtige weer vonden we geen optie.

Dan maar naar huis gereden en een aperitiefje gedronken op ons eigen binnenplein (en vastgesteld dat  ik dat eens serieus onder handen moet nemen nu de winter voorbij lijkt... hoewel, als die stallen van ons binnenkort worden afgebroken, heeft het weinig zin nu veel tijd aan dat binnenplein te besteden).

Normaal gezien drinken wij sherry (het liefst van al droge Oloroso) als aperitief maar deze keer schonk Roger ons een glaasje Martini in. De bitter-zoete smaak daarvan was ik helemaal vergeten (vroeger, bij mijn ouders, dronken we af en toe Martini). Niet slecht maar ik verkies toch sherry.

Daarna was het tijd om te beginnen koken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten