maandag 30 april 2018

Boeken met een kortingsbon of niet?

We hadden vorig weekend opvallend goedkope kamers, die ook ontzettend gezellig waren en meer dan het nodige comfort boden. Dat kwam doordat Debby al lang geleden had gereserveerd met een kortingsbon.
Even was ik aan het overwegen of ik dat ook niet zou doen op reis: op voorhand boeken en gebruik maken van kortingsbons.

Vandaag stond er heel veel wind, was het koud en regende het geregeld (het leek op het weer in Vlissingen vorig weekend).
Na enkele huishoudtaken, uitgebreide boodschappen, koken en enkele keren tevergeefs proberen Nany telefonisch te bereiken, begon ik deze avond te werken aan de jongste Limburgse Monografie van de KVLS die ondertussen was binnengekomen (ik ben er nog niet mee klaar) - ik was eerst van plan ook samen met Roger te werken aan de "Ontsluiting" maar daar bleef geen tijd voor over.

Tijdens een van mijn pauzes bedacht ik ineens dat, als we voor meer dagen hadden geboekt in Vlissingen (wat Wiemla eerst van plan was maar ik had niet toegehapt, onder andere omdat ik die monografie verwachtte), we nu nog steeds daar zouden zitten, in de regen, de kou en de wind. Of in onze B&B natuurlijk, maar dat zou ik pas echt tijdverlies vinden.

Op reis reserveren Roger en ik praktisch nooit op voorhand (voor twee jaar deden we dat wel enkele keren in september, maar dan telkens maar heel even op voorhand - en dus zonder kortingsbon - en pas zodra we zeker waren dat we in die stad wilden overnachten).

Want... stel: je plant een reis naar een bepaalde stad of streek maar op het geplande moment is het weer zo slecht dat het niet meer aangenaam is. Of je overnacht in een stad of een streek die jou achteraf gezien niet echt aanstaat. Zonder vooraf geboekte kamer of kampeerplek kun je jouw plannen zonder probleem wijzigen. Wat niet zomaar gaat als je al geboekt hebt (en dat was ook één van de redenen waarom de enige georganiseerde reis die we samen ondernamen ons enigszins ontgoochelde).

Dus denk ik dat we, zolang we het nog kunnen, beter blijven reizen op onze manier. Zonder kortingsbon dan maar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten