zaterdag 1 augustus 2020

Hitte: ik kan er niet meer tegen!

Ik weet niet hoe heet het was gisteren bij dochterlief maar we schatten rond de 38°C in de schaduw. Met alle gordijnen gesloten was het binnenshuis te doen, behalve eigenaardig genoeg op het toilet. 
In de schaduw van de bomen, waar we aperitiefden, was het, dankzij een briesje, aangenaam en later, nadat het iets of wat was afgekoeld, vond ik het perfect op het terras.

Ik hoor me nog "stoefen" dat ons huis koeler is en blijft!
Helaas, toen we gisteren thuiskwamen, bleek dat te kloppen voor de salon maar niet voor de verdieping noch voor onze werkkamer of de keuken waarvan de ramen uitkijken naar het zuiden, en dat hoewel de gordijnen er een hele dag waren dichtgebleven. 

Vandaag beloofde minder warm te worden maar tijdens onze korte wandeling, in de buurt van de kapel van Helshoven, heb ik toch gezweet. In het poortgebouw bleek de thermometer toch nog 31°C aan te duiden. En in de keuken was het zo warm dat ik mijn gepland avondmaal verving door gazpacho gevolgd door zalm en koude prinsesbonen met mayonaise. Ik zag immers op tegen het koken!

Op dit moment zit ik in onze werkkamer... en ik vind het er eigenlijk nog te warm! Voor morgen worden ons mildere temperaturen beloofd en daar kijk ik echt naar uit. Blijkbaar kan ik niet meer tegen de hitte!

Behalve die korte wandeling werd het eigenlijk een vrij luie dag. Veel aan onze vriend Jan zaliger gedacht uiteraard. Na de wandeling stelde Roger voor iets te gebruiken op het verruimde terras van het "Martenshof". Dat bleek helaas verdwenen (waarom?) en op hun eigenlijke terras was het veel te druk. Dus reden we maar naar huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten