zondag 7 januari 2024

Verkoudheid bijna over?

Roger zijn verkoudheid leek voorbij vandaag (gisteren hoorde ik hem nog wel niezen). Ikzelf snotter elke dag nog bergen zakdoeken bij elkaar en ik krijg nu zelfs heel geregeld een serieuze hoestbui. Wel geen koorts maar natuurlijk blijft elke verkoudheid heel besmettelijk: ik hoop dat ik ze aan niemand heb doorgegeven! 

En... ik dacht dat een verkoudheid gemiddeld slechts 8 dagen duurde? Roger begon te niezen op 24 december, dat is al 15 dagen geleden!

4 opmerkingen:

  1. een verkoudheid kan langer dan 8 dagen duren. En zeker bij rokers. ook rekening houden met soms her besmetting, zeker als iemand in dezelfde fam verkouden is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. verkoudheden kunnen zeker veel langer duren dan 8 dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan zelfs 3 à 4 weken duren…

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad... en kunnen zelfs degenereren tot een bronchitis of longontsteking. Dit lijkt echter zo'n heel banale verkoudheid dat je normaal gezien niets zou veranderen aan je gewoontes maar... sinds die covidperiode verwacht men van ons dat we bij de minste verkoudheid niet te veel sociaal contact hebben (of een "masker" dragen). En nee, ik wil niet bepaald gaan feesten of zo maar ik denk wel aan een paar bezoekjes die ik uitstel omdat je tegenwoordig "in je kot moet blijven" als je verkouden bent!

    BeantwoordenVerwijderen