donderdag 6 januari 2011

Drukke dagen

Gisteren begon met een vertaling. Tegen dat Roger opstond, was die geleverd, de koffie gezet, mijn thee klaar, de tafel gedekt en wachtten Roger zijn pilletjes naast zijn kopje.
De rest van de dag werd besteed aan verschillende telefoontjes, van vriendinnen, van Nany, en aan mijn tante (nee, niet mijn tante-vriendin: Françoise en Nononc had ik al in het ziekenhuis aan de lijn gehad). En e-mails beantwoord. Of per e-mail op ‘beterschap-kaartjes’ geantwoord.

Roger deed geregeld een dutje en ik ging nog de schapen voederen. En tegen de avond moest Roger voor het eerst naar de kinesitherapeut. We stapten er naartoe (dat betekent naar het plein waar onze straat naartoe klimt). De man stond er van versteld dat Roger al te voet tot daar was gekomen. Maar, al ziet hij dat zelf niet in omdat hij zich blindstaart op de normale vermoeidheid na een operatie, Roger doet het dan ook heel goed.
Na de oefeningen spraken de twee mannen af voor vandaag om 11 uur en begon ik thuis te koken.

En ‘s avonds, terwijl ik verder las in ‘Congo’, kreeg ik ineens een boek van Hervé Bazin in het oog dat op de salontafel rondslingerde. ‘Lève-toi et marche’ dat ik nog niet gelezen heb. Mijn lectuur bestond verder afwisselend uit ‘Congo’ en die roman. Wat een stijl hanteert die Bazin toch! Gewoon subliem! Eigenlijk ben ik eigenaardig: ik pleit constant voor meer respect voor onze Nederlandse taal en tegelijk sta ik steeds in een bijna beate bewondering voor de stijl uit de beste Franse romans, die ik nooit heb geëvenaard geweten in Nederlandstalige romans. Of ligt het aan het feit dat ik de subtiliteiten van het Frans toch nog beter kan smaken dan die van het Nederlands?

Ik vergezelde deze ochtend Roger nog eens naar de fysiotherapeut en terwijl hij zijn oefeningen deed, stapte ik verder naar Heers. Het was opvallend minder koud dan de vorige dagen en de wandeling deed me echt deugd. Overal was de sneeuw nu bijna helemaal verdwenen. Ik moest achtereenvolgens bij de apotheker en op de post zijn, wat maakte dat ik pas om 12:20 terug thuis was, waar Roger mij al stond op te wachten. We aten, en daarna, terwijl Roger nog wat rustte, heb ik voor mijn BTW-aangifte gezorgd, nog een beetje gewerkt voor de KVLS (facturatie), een beetje opgeruimd, de schapen eten gegeven, en verder gelezen. En deze avond heb ik artisjokharten met ham klaargemaakt. We hadden dat ooit in Spanje gegeten, vonden dat lekker en ik wilde het zelf wel eens proberen te bereiden. Google bleek weer een uitstekende hulp.

Op de radio hoorden we over de nieuwe strubbelingen in de regeringsformatie. Die formatie zal nooit lukken op deze manier. Franstaligen spreken constant van ‘compromissen’ maar lijken niet in te willen zien dat de Nederlandstaligen al veel te veel toegevingen hebben moeten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten