maandag 10 januari 2011

Roger en het gewone leven

Roger doet het elke dag beter. Hijzelf lijkt dat niet in te zien: hij blijft zich blindstaren op wat hij nog niet kan. Maar ik merk wel dat hij elke dag iets minder slaapt, dat hij meer doet (natuurlijk nog niet echt heel veel) en dat hij zich weer aan van alles begint te interesseren. En dat de wandeling naar en van de kinesitherapeut hem steeds iets minder zwaar valt. Daarbij heeft hij vandaag voor het eerst uit zichzelf naar zijn tweede oudste zus gebeld!

Hij heeft vandaag ook vrij veel gewerkt voor Heemkunde Groot Heers, en ik merkte de vorige dagen wel dat hij heel veel zin had om naar het etentje ervan te gaan volgende vrijdag. Ik heb dan maar de vrijheid genomen om aan Boudewijn Knevels te vragen of hij ons kon komen afhalen. Boudewijn leek dat helemaal geen probleem te vinden en stelde zelfs voor om ons te helpen met winkelen.

Als Marie-Claire inderdaad, zoals ik vermoed, echt ziek is (ik heb haar vandaag niet gezien), dan moet ik misschien toch beroep doen op hem of Liliane. En misschien aan Marie-Claire vragen of ik iets voor haar kan meebrengen. Ik ga dat echter wel telefonisch doen: ik mag nu  niet riskeren Roger een griepje te overhandigen!

Vandaag ben ik dus niet buiten geweest (behalve om de schapen te voederen): ik had nog voldoende etenswaren in huis, en in mijn eentje gaan wandelen vind ik nu niet te doen. Maar ik miste het wel!

Ik heb wel de volgende Limburgse monografie, over Hendrik Jespers door Jan Gerits,  nagelezen (zeer interessant) en een pak facturen voor de KVLS geschreven (ik ben nog niet klaar), met Elvira gemaild – ze heeft me, denk ik, een lekker recept met savooikool en appelen aan de hand gedaan - en veel gelezen.

En, onder andere, een e-mail van een van onze vrolijke vrienden beantwoord. Eigenlijk geen verloren dag dus, maar ik voel me echt als opgesloten!

En toch heb ik onze aanwezigheid op het verjaardagsfeestje van Raymond van de KVLS zaterdag afgezegd (Boudewijn wilde ons weer komen oppikken): ik denk echter dat één ‘uitje’ per week voorlopig voldoende is voor Roger.

En trouwens: zaterdag verjaart mijn ventje!

En ik las vandaag dat Marie-Rose Morel op de valreep nog getrouwd is met haar boezemvriend. Gelijk hebben ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten