woensdag 19 januari 2011

Vertalingen

De drie laatste dagen heb ik druk zitten vertalen. Zo gaat dat altijd: een poosje zo rustig dat ik het bijna ervaar als vakantie (ware er niet de noodzakelijke karweitjes in het huishouden) en daarna plotseling zoveel werk dat ik geen tijd meer heb voor dat huishouden. Maar geef mij maar de vertalingen! Heel gevarieerd, dikwijls leerzaam en uitdagend. Jammer dat ik er weinig mag over vertellen.

Uiteraard maakte ik elke dag tijd voor een paar telefoongesprekken met Elvira: vermits wij niet meer in Leuven geraakten, wilde ik kleine Elena wel van op afstand volgen. Vandaag zijn ze allebei naar huis, waar ik veronderstel dat Geert wel voor een welkomstfeestje zal gezorgd hebben.

Gisteren avond hadden we Roger zijn broer op bezoek. Hij heeft vorig jaar dezelfde operatie ondergaan als Roger én is onlangs ook voor het eerst grootvader geworden van Fien: die twee hadden elkaar wel wat te vertellen.

En deze ochtend ben ik even boodschappen gaan doen met Marie-Claire.

Roger gaat elke dag naar de kinesitherapeut, en die afstand lijkt hem steeds minder te vermoeien. Van een echte wandeling is echter nog geen sprake, zeker niet nu het weer kouder is geworden: vaarwel lentegevoel!

En deze middag kreeg Roger een telefoontje van zijn vriend Karel (de vriend van Colette zaliger). Hij wil binnenkort eens afkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten