zaterdag 1 juni 2013

Uitvaart Willy Lens en weerzien met vrienden

Onze bedoeling was naar de uitvaartplechtigheid van Willy te gaan, eventueel nog even iets te drinken met vrienden als we die daar zouden ontmoeten en daarna weer naar huis te rijden, waar ik een stoofschotel met lamsvlees zou klaarmaken.

Het werd een sobere, serene plechtigheid, met mooie toespraken. Slechts twee schoonheidsfoutjes ontsierden ze. Ten eerste, toen bleek dat een priester de dienst zou leiden, zei een vriend van Willy (en van Anny De Ro, maar niet van ons) luid genoeg opdat iedereen het zou horen: ‘Godverdomme! Godverdomme, schandalig, schandalig!’. Ik weet dat de man atheïst is. Eigenaardig toch dat een atheïst “Godverdomme” zegt? Glimlach Een tweede zaak die ik misplaatst vond, was dat een (vrij bekende als ik Google mag geloven, hoewel ik haar niet kende) schrijfster tijdens haar toespraak reclame maakte voor haar boeken.

We ontmoetten veel vrienden en besloten na de dienst met z’n allen iets te gaan drinken in de Gambrinus. Op welke andere plek in Leuven konden we inderdaad beter herinneringen aan Willy ophalen?

P6014289 In de Gambrinus (foto Roger)

P6014291 In gesprek met Maurice (foto Roger)

P6014293 

P6014294 Foto’s Dirk Armée

Daar kwamen later nog andere vrienden, Paul en Lut,  binnen, die we al niet meer hadden gezien sinds 2006, op de uitvaart van Dirk Lambrechts. Dus bleven we nog wat zitten nadat de meeste anderen waren opgestapt. Paul haalde herinneringen op aan mij die ikzelf vergeten was, zoals mijn studentenjob bij  “Demain il fera beau” (maar daarover vertel ik later wel eens). Na een poosje begon de zon te schijnen en konden we zelfs op het terras gaan zitten. Toen merkten we dat er festiviteiten aan de gang waren in Leuven. Een soort viering van de mannen van 1973. Stoeten, fanfares, reuzen, muziek en veel drukte. Wat is Leuven toch veranderd! In onze tijd was het er in de week heel druk (dankzij de studenten) maar in het weekend heel rustig.

Uiteraard kwamen we veel te laat thuis om nog uitgebreid te koken. Als avondmaal aten  we dus, na wat soep, een omelet met groentjes.

2 opmerkingen:

  1. Waar had de uitvaart plaats ?We hadden elkaar kunnen tegen komen in Leuven. Ik was er rond 12u maar dan wel aan het station van Leuven.
    Fijn weekend
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het gelezen op jouw blog, maar de dienst vond plaats in Heverlee (denk ik toch: Pues).
    Ook een fijne zondag!
    Kusje.

    BeantwoordenVerwijderen