donderdag 13 juni 2013

Ik heb weinig te vertellen over deze dag, hoewel…

Vermits de inhoud van mijn vertalingen tot het beroepsgeheim behoort, mag ik niet vertellen wat me uren aan een stuk zo boeide na onze brunch. Jammer eigenlijk, want het was heel interessant!

Daarna wilden we een wandeling maken… En net toen begon het te regenen; en het hield van de hele middag niet op. Ik heb dan maar wat gewassen, en vooral gelezen… En mij geërgerd aan de fouten die ik weer op elke bladzijde van dat boek vond. Het is beter voor mij dat ik me daar niet meer druk over maak, en toch… Als die auteur, die zowat als een van de beste van Limburg (en zelfs van heel Vlaanderen) lijkt te worden beschouwd, zoveel steken laat vallen, wat zijn mijn eigen schrijfsels dan waard? Die werden immers beoordeeld door dat soort mensen (nee, tot nog toe niet door precies die schrijver) voor ze werden uitgegeven. En ik weet van mezelf dat ik fouten maak in het Nederlands. Erg is dat hoor, als je niet meer weet waar je terechtkunt om correct te leren schrijven!

Ik praatte daarover met Roger die daarna even googelde naar de auteur terwijl ik met een ander werkje bezig was. Roger kreeg de indruk dat die auteur vooral zelf het gerucht rondstuurt dat hij een fantastische schrijver is… Maar kom, ik ga het boek toch verder lezen omdat ik graag meer wil weten over die auteur (maar… hoewel hij het zelf zijn memoires noemt, herken ik toch sommige passages als echt verzonnen).

Deze avond, vlak voor ik zou beginnen koken, merkte ik dat Roger een gelukzalige glimlach vertoonde achter zijn pc. Hij bleek filmpjes, die hij eergisteren stiekem maakte met zijn tablet, te bekijken. Blijkbaar wordt hij ook vertederd door zijn kleinkinderen! Glimlach 

En ik herinnerde me hoe we, lang geleden, een van de eerste camera’s hadden, en hoe zwaar die wel was!

Uiteraard ging ik deze avond ook even naar die filmpjes kijken. Ze zijn gemaakt met een tablet, dus niet echt professioneel, maar ze voedden wel mijn nostalgische aard.

Matthias is druk aan het spelen in zijn relax

 

Matthias

 

Elena zoekt haar buggy

 

 

Eerst begreep ik niet dat Elena zei dat ik stoelen opzij moest zetten! :-)

2 opmerkingen:

 1. Gezellig hé, als je dat eens terug kunt bekijken !
  Kusje,
  Françoise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongelooflijk eigenlijk, vind je niet? Vroeger moest je daar ik weet niet wat voor apparaten voor hebben!
   Kusje

   Verwijderen