zaterdag 8 juni 2013

Zomerse zaterdag met Orwellachtige berichten

Zomers weer vandaag, en we hebben ervan genoten! Een wandeling van een klein uurtje in Borgloon, na een bezoek aan een tentoonstelling van een zekere Camiel Van Breedam van wie ik nog nooit had gehoord. Sommige van zijn (eigenlijk akelige – en toch soms mooie) werken spraken mij wel aan. Roger heeft enkele foto’s gemaakt maar de tijd nog niet gevonden om die te uploaden. Deze avond heb ik echter een beetje gegoogeld en vond dit over die artiest. De “kunstwerken” die ik daar te zien kreeg, gaven me een heel andere (en slechtere) indruk dan ik deze middag kreeg.

Al surfend op het Internet kwam ik ook op dit bericht terecht. Indoctrinatie van kleine kinderen dus, zoals ik al een hele poos vrees dat zou gebeuren. Uiteraard bleef ik even surfen en vond nog heel wat daarover: onder andere deze reactie van Luca Volontè.

Onze dochter is net bezig Elena het verschil uit te leggen tussen een “meisje” en een “jongen” (want Elena blijkt alleen naar de aanwezigheid of niet van een piemel te kijken Glimlach). Mag dat dan niet meer? En als het waar is (ik kan het bijna niet geloven) dat woorden als “jongen” en  “meisje” binnenkort niet meer zouden mogen gebruikt worden, hoe moet Elena dan later verwijzen naar een zekere Matthias die haar “broertje” is? Want ik veronderstel dat je dan de woorden “zus” en “broer” ook niet meer mag gebruiken?

Ik vermoed dat ik daar nog meer moet over lezen, want zoals ik het nu begrijp, is het echt te zot voor woorden!

O ja, terwijl we toch nog even in de tuin bezig waren, een winterkoninkje gezien: vogels hebben geen last van die gendertheorie, die bouwen gewoon een nest! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten