dinsdag 6 mei 2014

Broekom, Luis Brans en Chouffe Soleil

Vermits de aangekondigde regen nog niet van de partij was na onze huishoudelijke taken zouden we een uurtje in Broekom wandelen. Een aangename temperatuur, een zacht windje, meidoorn die bijna uitgebloeid is en waarvan het parfum stilletjes aan wordt vervangen door de minder  bedwelmende geur van vlier, mijn eerste klaprozen, een bijna volkomen stilte enkel onderbroken door het geroep van roofvogels en enkele kieviten, de motor van een landbouwmachine in de verte en een korte conversatie met een andere wandelaar die zijn mooie Arabische windhond uitliet: ik heb genoten!

P5060407

P5060403 Eigen foto’s

P5060789

P5060783 Foto’s Roger

In het naar huis rijden hoorde ik op mijn smartphone werk binnenkomen: een dringende vertaling; én, voor nalezing en opmaak, de volgende monografie van de KVLS, deze keer over Louis Brans zaliger, geschreven door Jan Gerits.

Voor ik daaraan zou beginnen, gingen we bier kopen. En weer kregen we van Lieve twee biertjes cadeau. We moesten wel beloven er deze avond op ons terras van te genieten.

Thuis zorgde ik voor de vertaling, voor het avondeten (een koude schotel met gerookte zalm) en ondertussen begon het pijpenstelen te regenen. Roger was zinnens verder in de tuin te werken maar moest zijn plannen herbekijken.

Na ons avondeten heb ik nog wat gelezen in een van mijn vader zaliger geërfde papieren boeken (een – heel goede – Franse vertaling van “Cards on the Table” van Agatha Christie), al even beginnen werken aan de (boeiende) monografie over Louis Brans maar daarna had ik echt zin in een biertje. Helaas, het was te koud en te nat geworden om mijn belofte aan Lieve na te komen: ik genoot van mijn “Chouffe Soleil” terwijl ik binnen naar een aflevering van Star Trek keek. Niet op ons terras dus.

Heel lekker geurend, fris biertje was dat, inderdaad ideaal voor op een zomers terras! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten