vrijdag 23 mei 2014

Voorbereidingen, wandeling en vertaling

Eerst deden we vandaag onze laatste boodschappen voor morgen. We krijgen dan immers bezoek van goede vrienden en de laatste nodige spullen wilde ik pas op het laatste ogenblik kopen. Ik kijk er naar uit, naar dat bezoek, echt! En, hoewel ik het eten heel eenvoudig wilde houden, was het toch even zoeken om het vlees dat ik wil serveren in een niet te vette versie te vinden.

Onderweg terug naar huis hoorde ik een vertaaljob aankomen. Tegen maandag. Helaas, morgen zal ik helemaal geen tijd daarvoor kunnen maken, en zondag werk ik in principe niet. Dus zou ik daar dan maar deze avond voor zorgen.

Maar… eerst maakten we nog een vrij korte (iets meer dan een half uur) maar mooie wandeling in Batsheers.

Heel mooie en geurige wandeling omdat aan de boorden van de weiden een weelde aan veldbloemen bloeide! Ik maakte spontaan enkele foto’s van de klaprozen, margrieten, kamille en korenbloemen:

P5230477

P5230479

P5230484 Eigen foto’s

Iets verder ontmoetten we Charlie, de echtgenoot van Maj, die ook foto’s aan het schieten was voor Natuurpunt. Hij vertelde ons dat zij hadden gezorgd voor die weelde, en ook opnieuw de nu bijna verdwenen korenbloemen hadden gezaaid of laten zaaien.

P5230935 Foto Roger

Na een vrij lang praatje (Maj, als je dit leest, je hebt echt de groetjes, ook als jouw wederhelft het zou vergeten zijn, en weet dat ik “je weet wel welke” blog heel intens volg, en dat ik op de hoogte was van wat jij allemaal meemaakte. Zullen we eens hier afspreken in juli?) namen we afscheid van elkaar. En iets verder ontdekte ik een steegje dat we op al die jaren nog nooit hadden opgemerkt in Batsheers. Uiteraard liepen we daardoor terug naar onze auto. Minder mooie wandeling dan gewoon rond het dorp maar ik kan niet weerstaan aan een pad dat ik niet ken! Glimlach

Batsheers: steegje komt uit in de Batsheersstraat Foto Roger

We reden terug naar huis… En zagen nog iets heel opmerkelijk: de kersen beginnen nu al te rijpen!

P5230933 Foto Roger en klik erop om de kersen te zien

Thuis heb ik dan eindelijk een goed uurtje besteed aan die vertaling, voor ons avondeten gezorgd, en terwijl Roger brood bakte, al soep klaargemaakt voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten