zondag 11 mei 2014

Rustig herfstachtig moederfeest

Dat het vandaag moederfeest is, las ik overal maar heb ik zelf niet ondervonden. Aan dat soort commercie doen wij zo weinig mogelijk mee. Glimlach

Ik heb echter wel gevoeld dat het een “herfstzondag” was! Ik wilde er een rustige dag van maken, met een wandeling, liefst in Luik. Ik weet niet waarom ik zin had om naar die stad te rijden. Misschien omdat ik hoopte dat het daar wat warmer zou zijn dan op de buiten? Het was vandaag immers zo koud dat ik weer een winterjas had aangetrokken!

Onderweg stelde Roger voor even in de buurt van het fort van Loncin te wandelen. Nee, we zouden het fort zelf niet bezoeken: dat hebben we al een paar keer gedaan.

Helaas, het was zo koud dat het niet meer aangenaam was… En het waaide zo fel dat het eigenlijk gevaarlijk was in de buurt van bomen te vertoeven. Het werd dus een super korte wandeling van nog geen 20 minuten.

In het terug naar huis rijden, hielden we nog eens halt aan het kasteel van Waroux. Deze keer was daar een bruiloft aan de gang: vrij veel volk.
Toen we wilden het park binnengaan, beseften we ineens dat het te riskant zou zijn, met die stormwind en al die bomen! Dus maar terug naar de auto gelopen en naar huis gereden via kleine veldwegen.

Die laatste rit gaf me, ondanks de donkere lucht (het begon toen ook nog te regenen) of misschien juist dankzij die donkere lucht (die ik in feite veel mooier vind dan een azuurblauwe lucht) een vakantiegevoel.

We zijn dus niet in Luik geraakt, maar geen nood: zo ver is dat niet van hier! Daar komen we nog wel eens.

Thuis was het tijd om te koken. We aten, na de rest van de soep van eergisteren, gegratineerde venkel: een eigen en heel lekker recept!

Daarna nog gelezen (jawel, in de relax, mét bittere chocolade), enkele mails beantwoord en uiteindelijk gekeken naar een goede aflevering van Star Trek.

Ik heb dus mijn rustige zondag gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten