vrijdag 6 november 2015

Over Hoepertingen, kweeperen, de KVLS en Sinterklaas

Na enkele huishoudtaken en een korte wandeling in Hoepertingen (veel te kort: het begon immers te regenen) heeft Roger vandaag nog kweeperen geplukt (het was eerst echt lenteweer). Wat gaan we toch doen met die immense oogst? Nu, al doen we er niets mee: ze geuren fantastisch lekker!

Daarna kreeg ik van Jan Gerits de tekst doorgestuurd voor het volgend nummer van de Limburgse Monografieën van de KVLS. Deze keer gaat het over de heel spirituele Yolande Lambrechts (geschreven door Jan Gerits uiteraard). Ik las dus na, vond een paar foutjes, zorgde voor het zetwerk…

En vreesde dat ik het weer vergeten zou zijn, hoe ik pas vanaf bladzijde 5 de paginanummering moet laten verschijnen. Voor de opmaak van de vorige monografie (over Boudewijn Knevels door Edith Oeyen) had de auteur immers zelf willen zorgen. En ze had de bladzijdenummers later door de drukker laten invullen. Ik kon dus niet terugvallen op haar zetwerk.

Dus heb ik maar een oudere monografie als voorbeeld genomen en de paginanummering is me gelukt!Glimlach Ik wacht wel nog op foto’s die ik aan de monografie moet toevoegen.

Tussendoor heb ik voor het avondeten gezorgd: nog eens een lekkere butternutsoepje en daarna heel eenvoudig: tonijn, tomaat en een hardgekookt eitje.

O  ja, en ondertussen ook gemaild met Sinterklaas. Deze keer hield ik rekening met de uitdrukkelijke wensen van Elena en Matthias en eigenlijk ben ik een beetje teleurgesteld. Vorige jaren bracht Sinterklaas heel veel speelgoed voor niet te veel geld. Dit jaar zal hij waarschijnlijk voor elk kleinkind slechts één duur speeltje brengen. En… Ik heb zo’n vermoeden dat kinderen liever veel krijgen van de Sint dan weinig. Of dat weinig veel heeft gekost of niet, dat beseffen ze toch niet. Of wel, tegenwoordig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten