maandag 23 november 2015

Veulen

Na een vrij lang telefoontje met Nany (ze was gisteren ook uitgenodigd maar liet verstaan dat ze vorige zaterdag na ons vertrek nog andere plannen had met Lily en Roger: misschien zag ze op tegen de drukte hier?) heb ik vandaag wat verder opgeruimd en de wasmachine nog een keer in gang gezet.

Rond 14:30 uur vond ik het echter tijd voor een wandeling. Het werd Veulen waar we de felle kou trotseerden. Eerst ging het naar de kerk die gesloten bleek. Ik dacht dat die voortaan open zou zijn voor het publiek?

Op de hoek van de Veulenstraat en de Nieuwe Steenweg wordt een flatgebouw opgericht en we vroegen ons af of de Lourdesgrot, waar Veulen zo fier op is, zal moeten verdwijnen:

PB233015 Foto Roger

We maakten een lus langs de Kerkstraat en het kasteel van Veulen en vroegen ons af of het nog steeds te koop staat.

PB233019 Foto Roger

Daarna voerden onze stappen ons langs de “Witte kapel” waar we merkten dat er een jonge beuk werd geplant om de vroegere boom, die lang geleden door de bliksem werd geveld, te vervangen.

PB233020 Foto Roger

Nog voor ik thuis aan het avondeten begon, zocht ik op Google naar het kasteel van Veulen en inderdaad, het staat nog steeds te koop. De vraagprijs is serieus gedaald maar…  nog steeds enorm hoog!Glimlach

Ik maakte toen ook even tijd om de binnengekomen mails te lezen (sorry, vrienden, ik was wel te lui om nog te antwoorden). En vond onder andere dit interview, me doorgestuurd door de vriend die ik in Vresse leerde kennen. Niet echt opbeurend!

Ons avondmaal bestond uit restjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten