woensdag 9 november 2016

Regen dus lectuur

Het heeft letterlijk de hele dag geregend. Van wandelen kwam dus niets. Wel hebben we heel veel gelezen (over het huishoudelijk werk zal ik het maar niet hebben, wegens alles behalve boeiend).

Ik las onder andere deze tekst, waarin ik zeker akkoord ga met volgende uitspraak: 'En ja, ook deze keer werkt het bij mij weer, zoals bij Zwarte Zondag en de Brexit-uitslag: een licht gevoel van euforie, niet omwille van Trumps zege zelf, maar vooral omwille van de verslagenheid die hij teweeg brengt bij het soort lieden dat altijd weer in onze plaats probeert te denken en voor “stabiliteit” gaat.'

En dit op een site die ik nog niet kende en waar Roger me naar verwees. Echt boeiend: de mensen die de link hierboven volgen, raad ik aan het artikel tot het einde te lezen.

En... Ik kreeg vandaag eindelijk tijd om een van de twee dichtbundels die ik gisteren niet had meegenomen, vast te grijpen tijdens mijn uurtje lectuur op papier. Het betrof "Dit is de verste stilte ooit" van Edith Oeyen. 
Uiteraard lees je zulke bundel niet zoals een roman en dus heb ik het boekje nog niet uit, maar ik ben er al enkele echte pareltjes in tegengekomen. 

1 opmerking:

  1. Oei, blijkbaar kan ik nog altijd niet goed overweg met deze manier om iets te posten. Zodra ik iets kopieer (hier vanaf 'en ja...' tot 'gaat') is de achtergrond wit en ik weet echt niet hoe ik dat moet ongedaan maken daarna. Want wat daarop volgt is wel van mijn hand.
    Dat doet me denken aan de facturen voor de monografieën van de KVLS (en misschien geldt dit ook voor die voor Oostland: met die facturen heb ik niet meer te maken gehad). Blijkt dat, terwijl ik van die facturen een rekenblad had gemaakt, kwestie van zo weinig mogelijk te hoeven invullen en zoveel mogelijk automatisch te laten berekenen, men daar weer een word-document heeft van gemaakt. Waarbij opnieuw een rekenmachine nodig is dus. Omdat men niet wist om te gaan met een rekenblad?? Wel, hier beleef ik hetzelfde ongeveer: ik vind maar niet hoe ik die witte achtergrond achter mijn eigen tekst moet verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen