zondag 6 november 2016

Vandaag onder andere "een goede babbel" gehad

Vandaag kreeg ik Nany wel aan de lijn en ze had weer heel veel te vertellen. Meer dan een half uur heeft ze gepraat over haar voorbije en toekomstige bezigheden (vervelen doet ze zich - gelukkig - blijkbaar niet). Ik kreeg geen enkele kans om zelf iets te zeggen tot ze vertelde dat het bij haar regende en ik antwoordde: 'Hier schijnt de zon tussen de wolken door: we gaan seffens een wandeling maken.'
'Dan ga ik je laten,' zei Nany, 'want als wij telefoneren wordt het altijd een goede babbel hé! We houden maar niet op met praten.'

In mezelf moest ik lachen, want ik kreeg immers niet meer dan twee zinnen gezegd tijdens onze babbel!;-)

Roger en ik maakten de aangekondigde wandeling, gewoon door de velden rondom ons dorp. Het was inderdaad mooi weer maar zo koud!

Onderweg enkele roofvogels zien cirkelen... en een oogstmachine voor spruitjes bezig gezien. Heel interessant, dat wel, maar Roger bleef daar een kwartier staan naar kijken en ondertussen geraakte ik stilletjes aan verkleumd!

Het was tot nu een prachtige herfst maar nu komt blijkbaar de winter eraan, en dat seizoen heb ik veel minder graag!:-(

Op dit moment is Roger nog bezig verhalen te schrijven voor de werkgroep WOI, maar... hij heeft op Google Drive ook andere bestanden gevonden (onder andere dagboeken van vroegere pastoors van de deelgemeenten van Heers) die blijkbaar heel interessant en soms heel grappig zijn!

Ikzelf heb het jongste boek van Ivo Hermans bijna uit.Ondanks de typefouten heel interessant! Het voelt zelfs aan als een erfenis. Maar blijkbaar is Ivo ook in de vele verzinselen van Dirk Lambrechts zaliger getrapt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten