zondag 28 januari 2018

Weekendje met Debby en Hendrik

Ze kwamen vrijdag rond 21 uur aan in Sint-Truiden waar we ze afhaalden aan het station. Terwijl de wasmachine daarna haar werk deed, genoten wij van een laat avondmaal.
Na nog een lange praatavond gingen we uiteraard te laat slapen (Roger was wel iets vroeger dan wij naar bed gegaan: bij zijn keelontsteking heeft zich nu een verkoudheid gevoegd).

Zaterdag, tijdens onze boodschappen, stelden de "kinderen" voor 's avonds naar "Sint-Truiden by Lights" te gaan. Mij sprak dat wel aan maar Roger leek geen zin te hebben. Ik drong niet aan omdat ik vermoedde dat het te koud zou zijn voor hem. Ik mailde trouwens ook naar Zeger dat we niet, zoals ik eerst zinnens was, deze avond, samen met Debby en Hendrik, naar een optreden in het Antwerpse van " De reizende Reiger" zouden gaan. Ik vond immers dat ik Roger niet te veel mocht belasten.
We brachten na het avondmaal wel Hendrik en Debby naar "Sint-Truiden by lights".
Wijzelf brachten ondertussen de tijd door met lezen en voor Roger vooral veel rusten. Jan Gerits had me de volgende monografie opgestuurd. Even wilde ik beginnen aan de opmaak ervan, maar ik besloot uiteindelijk daarmee te wachten tot na het weekend.
Rond 23:30 uur haalden we de "kinderen" weer op, en, hoewel ze vrij enthousiast waren, klaagden ze erover dat ze het erg koud hadden gehad. Een geluk dat ik niet heb aangedrongen om ook te gaan: anders zat Roger nu misschien met een longontsteking!
Uiteraard gingen we weer heel laat slapen.

Vandaag was een vrij rustige dag: praten, rusten, koken, voor Hendrik enkele zaken op onze pc in orde brengen, was opvouwen, lezen, voor Debby even skypen met haar moeder (en ik mocht even "wuiven"), tevergeefs proberen Nany te bereiken die me per sms had gevraagd of ik al meer wist over het overlijden van mijn "kozijn",  enzovoort.

Deze avond reden we Hendrik en Debby naar het station van Sint-Truiden waar ze de trein van 20:45 uur namen. We waren pas terug thuis of ik kreeg een mail van neef Yves. De uitvaart van Xavier zullen Roger en ik jammer genoeg niet kunnen bijwonen: we hebben op hetzelfde tijdstip een vrij belangrijke vergadering van de werkgroep WO I.

O ja... ik belde gisteren even naar Matthias, die nu helemaal genezen is, en mij heel enthousiast vertelde over zijn verjaardagspartijtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten