vrijdag 23 februari 2018

Belasting op de toegevoegde waarde (btw)

Weer te weinig beweging voor Roger vandaag: het was veel te koud (-4°C om 23:30 uur, volgens mijn gsm aanvoelend als -6°C)!

Hij ging wel naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers. Besprekingen in verband met het bekendmaken in het Belgisch Staatsblad van een statutenwijziging van de vereniging.

Ik wist (omdat ik iets dergelijks jaren geleden had meegemaakt bij de KVLS) dat zulke bekendmaking veel geld kost... en het bleek nu nog duurder te zijn geworden. Roger vertelde me bij zijn thuiskomst het huidige bedrag en preciseerde: 'btw van 21% inbegrepen'.

Ik vind die belasting op de toegevoegde waarde op zich al een schande... maar welke toegevoegde waarde heeft zulke bekendmaking dan wel?

O ja, Roger ging vandaag ook op dokterscontrole. Dat hij nog steeds lichtjes hoest blijkt normaal te zijn en de dokter had geen bezwaar tegen een bezoek aan onze "familiezieke": Roger zou niet meer besmettelijk zijn. Dus heb ik deze avond voor heel binnenkort een bezoek aan "onze zieke" geregeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten