vrijdag 16 februari 2018

Sint-Truiden, familie en vrienden

We reden nog eens naar Sint-Truiden om er e-liquids te kopen. De winkeleigenaar vertelde ons dat de winkels en de horeca op de Grote Markt het beu zijn dat er om de haverklap niet kan geparkeerd worden op de Markt en in de omgeving ervan en dat ze het serieus beginnen te voelen aan hun omzet!

In het naar huis rijden (de zon scheen, en toch vond Roger het te koud voor een - zelfs korte - wandeling) belde ik naar Rogers nicht (in de betekenis van "cousin") Jeannine. We mochten langskomen (en ik beval Roger zeker geen zoen te geven aan zijn nicht).

We werden ontvangen met taart, koffie of thee, we kregen nog het gezelschap van een nicht (in de betekenis van "niece") van Jeannine en we praatten heel veel. Hoewel de onderwerpen van ons gesprek niet allemaal even leuk waren (het ging over ziekte, oud worden en sterven maar er werden ook herinneringen aan overleden familieleden opgehaald) bleven Roger en ik er veel langer dan gepland.
Jeannine wil graag meekomen de volgende keer dat we "onze zieke" bezoeken. Daarvoor zullen we dus afspreken zodra Roger wat minder hoest.

Gelukkig hoefde ik niet meer te koken deze avond: er waren nog voldoende kliekjes.

Nog voor ik die opwarmde, zette ik een wasmachine aan het werk en belde ik naar dochterlief.
Ik zat immers met een probleem. Op het verjaardagsfeestje in januari, besloten haar schoonouders en wij af te spreken in februari. De dag werd vastgesteld maar het was nog niet zeker of we op restaurant zouden gaan of bij hen zouden eten. Daar zouden ze ons later over bellen. Sindsdien kreeg ik daar echter niets meer over te horen. Omdat de afspraak voor heel binnenkort is, begon ik me de laatste dagen af te vragen of zij het vergeten waren. En ze opbellen vond ik in dat geval eerder opdringerig. Dochterlief wist me te zeggen dat ze haar schoonouders vandaag nog had gezien en dat die hadden verteld dat ze ons bij hen thuis verwachten op de afgesproken datum. Een klein misverstand dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten