zaterdag 24 februari 2018

Oostland

Nadat onlangs Boudewijn Knevels en ik de drukproeven van de volgende Oostland hadden nagelezen, stuurde Boudewijn ineens nog een tekst naar Edith Oeyen, onze voorzitter, om zijn docu-roman over Gezelle iets meer aan te prijzen.

Het verwonderde me: Boudewijn is nog steeds lid van het bestuur en zou dus moeten weten dat je geen teksten meer moet aanbieden nadat de drukproeven zijn nagelezen. Ik antwoordde hem meteen dat niet ik beslis over wat er in Oostland komt en dat hij dus maar moest afwachten wat Edith zou beslissen.

Vlak daarna kreeg ik een bericht van Edith die blijkbaar verveeld zat met de zaak. Ik heb haar geantwoord dat volgens mij een te laat ingediende tekst niet meer moet opgenomen worden... maar, dat als zij dat, gezien de omstandigheden (namelijk dat in dat nummer van Oostland sowieso gesproken wordt over Boudewijns jongste boek) nodig achtte, ze mocht zorgen voor een uitzondering.

Waarna Edith mij mailde dat ze het volgend nummer van Oostland al in -pdf had opgeslagen en op het punt stond om het naar de drukker te sturen, én dus die tekst van Boudewijn niet zou opnemen.

Daarin geef ik haar volledig gelijk: mensen van de KVLS, als jullie toevallig dit zouden lezen: bied jullie teksten op tijd aan. Voor de redactieraad en vooral voor Edith is dat niet te doen, telkens de hele lay-out aanpassen omwille van te laat ingezonden teksten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten