dinsdag 6 maart 2018

Geschenken

Op mijn programma stond voor vandaag "schoonmaak van het poortgebouw".

Er kwam echter ander, interessanter werk aan en ik besloot dat poortgebouw uit te stellen tot morgen of overmorgen (al zou ik normaal gezien morgen de salon onder handen nemen). Zo zouden we vandaag tijd overhouden voor een wandeling.

We kregen even bezoek van Boudewijn Knevels die ons de stock Oostland- en Monografie-exemplaren bracht... en ons een mooie luchtfoto van ons dorp schonk die hij had gevonden in het Belang van Limburg.

Toen ik aan mijn pc kwam zitten, bleek (tante) Françoise mij een filmpje toegestuurd te hebben: onze vriend Dirk Lambrechts zaliger die zijn boek "Fado, de tranen van de Taag" presenteert. Françoise had het gevonden via  onze vriend Jan de fotograaf die zij ook kent.

Terwijl ik werkte, merkte ik ineens dat Roger de stofzuiger had uitgehaald en de salon aan het stofzuigen was. De lieverd!

Na de middag maakten we een vrij lange wandeling in Sint-Truiden, en dat deed echt deugd! Noch mijn heupen noch mijn knieën deden pijn, wat een goed voorteken is: nu de grote kou voorbij lijkt, hoop ik zo dat we weer elke dag gaan wandelen!

Na de wandeling gingen we bier kopen... en Lieve gaf me een receptenboekje cadeau:

Eigen foto
Kort daarna wilde ik ons avondeten beginnen klaar te maken. Op het menu stonden onder andere sint-jakobsschelpen. Ik herinnerde me dat de schoonouders van dochterlief ons een heerlijk recept hadden gegeven voor een begeleidend sausje. Alleen had ik niet alle ingrediënten voor die saus in huis.
Dan maar, mij inspirerend op het gekregen recept, zelf iets in elkaar geflanst dat heel, heel lekker bleek.

Ik geef hieronder mijn eigen recept.
Toen het eten klaar was, zocht ik Roger (hij bleek niet meer aan zijn pc te zitten). Ik vond hem in het poorthuis: hij had het in mijn plaats schoongemaakt!

Dat zijn nogal wat cadeautjes op één dag, niet?

Ik maakte volgende saus klaar voor bij de gebakken sint-jakobsschelpen:

Ingrediënten:

1/2 appel (de andere helft voegde ik toe aan het slaatje dat ik serveerde na de sint-jakobsschelpen)
1 sjalot
10 cl visbouillon,
10 cl droge sherry
15 cl room
2 koffielepels curry
koolzaadolie
peper en zout

Bereiding:

Sjalot en appel in kleine stukjes snijden en lichtjes stoven in de olie.
Curry toevoegen.

Kort  verder stoven.
Toevoegen: sherry, bouillon, room.
Voor de helft laten inkoken.

5 minuten laten sudderen, peper en zout toevoegen.

In het oorspronkelijke recept stond dat je de saus moest zeven, maar dat vond ik zonde van de ingrediënten en inderdaad, het was heel lekker met die minuscule stukjes appel en sjalot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten