donderdag 8 maart 2018

Toeval

Vandaag weer regen en een koude wind met als gevolg slechts een heel korte wandeling in de buurt van de Kringwinkel. Raad eens wat we na de wandeling deden? Nee, we hebben niets gekocht. Wel bijna...

Maar eigenlijk wilde ik het hebben over eigenaardige "toevalligheden". Ze vallen me zo vaak op in mijn leven... maar ja, het is allemaal gewoon toeval, zegt zoon Hendrik.

Vandaag weer. Ik belde naar Nany... die me zei dat ze op het punt stond me een berichtje te sturen: ze wilde mij vragen haar te bellen zodra ik daar de tijd voor vond. Ze wilde me immers een herinnering vertellen uit haar prille jeugd.

Tweede toeval: Nany vertelde me ook dat toen die herinnering bij haar opkwam, ze meteen dacht dat ze best even haar nicht G. of haar neef E. zou opbellen, omdat die volgens haar meer wisten over die zaak (de herinnering had te maken met hun moeder, die de schoonzus was van mijn grootmoeder "Marraine", de moeder van Nany). Op datzelfde ogenblik kreeg Nany een telefoontje van haar nicht G.

Ik moet hier terugdenken aan een voorval uit de jaren 80 van vorige eeuw. Ik droomde op een nacht dat we op bezoek waren bij mijn moeder Nany en dat ze nieuwe sofa's had gekocht. Twee lichtgrijze sofa's, met daarop gekleurde kussens, die haar living veel ruimer deden lijken. De volgende dag kreeg ik een telefoontje van haar (in verband met een bezoekje dat we haar 's anderendaags zouden brengen) en omdat die droom me bijbleef, vertelde ik haar erover. Ze had een rare reactie, zoiets als 'Ha ja?' zonder meer, na wat ik toch als enige aarzeling dacht aan te voelen. Ik bedacht toen dat haar reactie eigenlijk normaal te noemen was: mensen zijn immers niet per se geïnteresseerd in mijn dromen (terwijl ik dit schrijf, bedenk ik dat ik de eigenaardige droom van vorige nacht nog moet noteren in mijn "droomboek"!).

De volgende dag gingen we bij haar op bezoek... en ze bleek nieuwe sofa's te hebben gekocht. Precies zoals in mijn droom. Mama zei tegen mij: 'Toen je dat vertelde over die droom, schrok ik echt, want je beschreef mijn aankoop, waarover ik je eigenlijk wilde vertellen... maar toen besloot ik er niets over te zeggen om te zien hoe je zou reageren als je mijn nieuwe salon zou zien'.

Ik kan nog tientallen verhalen in die trant vertellen... maar het is toch allemaal toeval, dus niet zo belangrijk zeker?😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten