donderdag 1 maart 2018

Ontspannende dag

Deze middag kwamen Liliane en Paul ons ophalen om samen naar Den Teluur in Sint-Truiden te rijden. We aten daar gamba's met een glas (goed vol) uitstekende wijn. En wisselden uiteraard nieuwtjes uit.

Na een kort bezoek aan de Kringwinkel (waar we ons weer lieten verleiden... en zeggen dat we al enkele boeken van Liliane en Paul hadden gekregen!) bezochten we nog eens de nonnetjes in het klooster waar vroeger zuster Godwine woonde. Zuster Emilia, de overste, en de drie andere zusters die er nog wonen, ontvingen ons met weer een glas wijn en daarna koffie of thee met taart. Er werden herinneringen aan vroeger en onder andere aan zuster Godwine zaliger opgehaald. Een zeer aangename en ontspannende middag was dat!

Iets over 17 uur waren we weer thuis waar ik snel enkele hemden streek.  Omdat we niet echt grote honger hadden, bestond ons avondmaal enkel uit meloen en hesp.

Roger wilde deze avond nog bepaalde formulieren (in verband met Heemkunde Groot Heers) naar Ludo D. in Heks brengen.
Daar werden we ontvangen met een paar glazen uitstekende Chimay en hapjes. We praatten een hele tijd over het leven vroeger in Heks, over het kasteel van Heks en Ludo bleek enkele familieleden van Roger te kennen.
We kregen ook een rondleiding in het enorme huis. Een echt labyrint met heel veel mooie kamers... die Ludo blijkbaar zelf onderhoudt... en dat veel beter dan ik het hier doe! 😕
Ik moest weer terugdenken aan mijn zo vaak terugkerende droom over een huis waarin een verborgen deur uitgeeft op een hele rits verborgen en mooie kamers die niemand buiten mij kent.
Alleen hoef ik in die droom geen enkele van die kamers schoon te maken!

Ludo D. heeft ook veel veranderingen aangebracht aan dat huis dat vroeger zijn ouders toebehoorde... en terwijl hij daarover vertelde (en ons enkele van zijn renovaties liet zien en uitlegde) moest ik dan weer terugdenken aan het werk en de tijd die Roger destijds in Antwerpen heeft besteed aan het "magazijn" dat dankzij hem onze woning werd. Jammer dat we daarvan slechts enkele foto's hebben als souvenir!

Het werd voor mij dus een heel ontspannende dag!
Ik zou nog een paar mails moeten beantwoorden maar ik denk dat ik dat tot morgen ga uitstellen. Nany heb ik even aan telefoon gehad vlak voor ik begon te strijken... en ze klaagde zoals iedereen over het ijskoude weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten