vrijdag 2 maart 2018

Verschijningen

Ik denk dat het komt doordat ik al lang gefascineerd ben door de ("zogenaamde" zoals Roger zegt?) Mariaverschijningen in Medjugorje (ikzelf las er pas over toen ik jaren geleden een boekje van "soeur Emmanuel" over die verschijningen vertaalde; en het intrigeerde me meteen) dat ik me begon te interesseren voor Bernadette Soubirous (Bernadette van Lourdes).

Onlangs - ik weet niet meer wanneer precies maar het was op een vrij rustige dag - bekeek ik (nogal laat, herinner ik me) een film over haar. Omdat die film bij mij nog meer vragen opriep, zocht ik op deze bijzonder rustige dag nog wat meer uitleg en viel ik op dit interview.

Roger en de kinderen (ik mag onze eigen kinderen nu niet meer "kindjes" noemen hé: nu krijgen de kleinkinderen die naam) lachen me uiteraard uit als ze merken dat ik enig geloof hecht aan die fenomenen... maar mij blijven ze boeien, die (zogenaamde?) verschijningen!
Er moet toch echt iets speciaals gebeurd zijn in Lourdes, Fatima, Medjugorje enzovoort?

En...wat ik  opmerkte in de film én in dit interview: die "zieners" zijn vooral heel spiritueel, niet zozeer religieus.

En toch hebben in het christendom alleen "katholieken" (en niet protestanten bijvoorbeeld) "last" van zulke verschijningen. Hoe komt dat dan wel?

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat wij " het produkt" zijn van onze tijd...wij hadden zelfs bang van de duivel, de hel, het vagevuur... De nasleep van een oorlog die de mensen er toe aanzette
  te hopen en te geloven dat er een Hemel bestaat....,? Dus nu ons zelf hiervan blijven overtuigen..Niet evident...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien maar dat verklaart nog niet dat sommige mensen "iets" zien!

   Verwijderen
 2. Inderdaad... en bevestigd en Ja, waarom toen en NU.- zooo nodig- niet?
  Stof tot diep gaande discussie...maar zonder overtuigend resultaat...
  Zoals altijd... blindelings aanvaarden
  Stof tot discusie bij een eerst volgend weerzien en ieder blijft bij zijn overtuiging en gelooft bij radeloosheid


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu gebeurt het ook hé! Dat is het juist, het gebeurt zelfs vaak tegenwoordig... Maar we spreken er inderdaad over bij de volgende ontmoeting! Kusje

   Verwijderen