donderdag 15 maart 2018

Kermis, feest van de liefde

Deze avond een lezing in de prachtige kerk van Veulen: "Kermis, feest van de liefde" door auteur Eddy Niesten. Heel interessant, vooral het gedeelte over de kermis vroeger in onze dorpen. Ik had wel meer wille horen over de vroegere danstenten.

We waren jammer genoeg maar met een twintigtal toehoorders: onder anderen leden van Heemkunde Groot Heers, van de werkgroep WOI, de bibliothecaresse, Johnny en Christiane,  en een vrouw uit Hasselt die vrijwilligerswerk doet voor het jenevermuseum.

Daarna een receptie in het buurthuis van Veulen, met bier en pannenkoeken. Heel gezellig (dat is dan weer het voordeel van met zo weinig mensen te zijn!).

Eddy Niesten blijkt ook lang in Antwerpen te hebben gewoond... en gaf toe dat de Sinksenfoor niet te vergelijken is met die dorpskermissen... en  zei ook dat hij het foorvolk in Antwerpen elk jaar meer agressief voelde worden.
De dame uit Hasselt vertelde ons over gratis lezingen (over vroeger, met taart en jenever!) uitgaande van het jenevermuseum: misschien een goed idee voor Heemkunde Groot Heers? En Johnny en Christiane verklapten ons alles over de nieuwe wandelweg Borgloon-Kerniel die momenteel wordt aangelegd (vandaar dat bruggetje dat we onlangs ontdekten).

Rond 22 uur namen wij afscheid van iedereen. Thuis nog een laatste keer (nadat ik dat al drie keer had gedaan overdag) mijn vertaling nagelezen en eindelijk geleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten