zaterdag 3 september 2022

Eindelijk regen!

Het was een rustige dag: veel gelezen, mails beantwoord... en weer boodschappen gedaan. Ik had immers geen verse groenten meer in huis. We trokken dus naar de plaatselijke AD-Delhaize. Dezelfde winkel als waar ik het onlangs over had. Deze keer had ik tijd genoeg en genoot ik gewoon van het rondlopen in die heel aangename winkel. Al bij het uit de auto stappen op de parking regende het een beetje maar toen we de winkel buitenkwamen, regende het pijpenstelen. En... door de regen naar de auto lopen vond ik ongelooflijk aangenaam en verfrissend na die droge dagen! 

Ik keek na het avondeten naar een uitleg over epigenetica door de Franse nefroloog Deray (onder andere over hoe onze levenswijze onze genen kan beïnvloeden - en zelfs de genen van ons nageslacht). Volgens die nefroloog zou men binnen enkele jaren zelfs kunnen nagaan welke genen "beginnen een gevaar te betekenen" en ze desnoods deactiveren. 

Ik had al gelezen dat ook onze darmen neuronen bevatten die communiceren met onze hersenneuronen maar dokter Deray vertelde dat ons hart er ook (weliswaar niet veel) bevat. En dat die neuronen ook met de andere communiceren. In zeldzame gevallen kan daardoor een levensgevaarlijke situatie ontstaan bij een "gebroken hart" legde hij uit! 

Over neuronen gesproken: ik versta de laatste dagen bijna niets meer van wat Nany me vertelt. Tot voor kort kon ik aan Roger min of meer navertellen waarover ze het had, ook al ging het over waanideeën. De laatste dagen is dat onmogelijk. Ze lijkt me zelfs onsamenhangende zinnen te debiteren. Niet aangenaam voor mij, maar zij lijkt weer helemaal niet ongelukkig, integendeel, zo uitbundig als ze vertelt aan telefoon tegenwoordig! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten