maandag 5 september 2022

Het boek Henoch

Weer een rustige dag. Bezoek aan de gemeentelijke bibliotheek om onder andere de boeken van Lod Lavki terug te brengen, huishoudtaken, telefoontje met Nany die weer veel eigenaardige zaken te vertellen had en ons weer afgevraagd of we wel of niet op reis gaan. 

Ik zocht zo'n beetje naar logies op campings maar die bleken (vrij veel) duurder te zijn geworden. Goedkope hotels zeggen ons niet veel (niet omdat ze minderwaardig zouden zijn maar omdat de ruimte je er moeilijk veel meer toelaat dan slapen) en zijn trouwens minstens even duur als die campinglogies. Brandstof voor de auto blijft peperduur: niet zoveel rondreizen? Ja maar... op de drie weken van september die ons resten kunnen we sowieso al veel minder dan de helft van de locaties, die we graag terug zouden zien, aandoen! In elk geval zullen we ontgoocheld terugkomen, dat weten we! En... de afrekening voor gas en elektriciteit mogen we in september verwachten. Dat zal ook geen aangename verrassing worden! En dan zei Roger ook: 'L. (zijn oudste zus) zouden we ook nog even moeten bezoeken.' Wanneer dan wel? En Nany... tja, een bezoek aan haar zit er echt niet meer in voor we eventueel zouden vertrekken. Maar stel je voor dat... tenslotte is ze duidelijk in haar allerlaatste levensfase beland! Zou ik het mezelf kwalijk nemen als ik op haar laatste moment op aarde ergens in Spanje zit? Ik weet het eerlijk gezegd niet, want ik kan evengoed hier thuis (dus ook ver van haar) zitten op dat moment (hoewel, ik denk er nog steeds aan dat, precies toen de tante Laure van Roger overleed, wij in Segovia zaten en we dus niet naar de begrafenis konden, terwijl we normaal gezien probeerden haar elke week te bezoeken). Voor Nany hoeft de afscheidsceremonie wel niet vlak na haar overlijden te gebeuren vermits ze haar lichaam afstaat aan de wetenschap.

We zijn er echt nog niet uit en eerlijk, ik vrees dat we voortaan nog enkel virtueel zullen reizen. Ergens iets huren voor een week of twee en van daaruit rondrijden, zoals vrienden en familie ons aanraden, dat zegt ons helemaal niets. Dan blijven we liever hier in het mooie Haspengouw!

Ik heb me echter niet alleen zorgen gemaakt vandaag. Al heel lang intrigeren me in de bijbel de verwijzingen naar een zekere "Henoch" die zelf niet aan bod komt in de "Heilige Schrift". Ik had natuurlijk al ontdekt dat er een (apocrief) "Boek Henoch" bestaat maar tot nog toe had ik nooit de tijd gevonden ernaar op zoek te gaan. Vandaag wel, en ik merk dat je er heel veel over vindt online! Wat heb ik interessante zaken daarover gevonden (onder andere hier)! Echt boeiend en dat "boek Henoch" verklaart veel zaken uit de bijbel die voor mij nog duister waren! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten