donderdag 1 september 2022

Een allegaartje

Vandaag was het opruimen geblazen (ik dring wel aan bij de kindjes om op tijd en stond speelgoed en strips op te ruimen maar ze doen het niet altijd en gisteren zeker niet), wasmachines aan de gang zetten, ondertussen een beetje de vloer vegen hier en daar, enkele mails, die al enkele dagen wachtten, beantwoorden, enkele facturen betalen en een paar telefoontjes plegen. Nu herinnerde Nany zich niets meer van ons bezoek vorige zondag maar was ze wel heel blij gezind, want ze verwachtte weer een of ander optreden vandaag of morgen. Dochterlief vertelde me aan telefoon dat de eerste schooldag toch was meegevallen voor Elena, Matthias en Eva.  

En dan werd het tijd om na te denken over wat ik zou klaarmaken deze avond (ik had immers nog geen menu opgesteld voor vandaag en de volgende dagen). Eerst wilde ik spitskool serveren met een vinaigrette en enkele chipolata's die ik in de diepvriezer bewaarde maar ik zou toch eerst de koelkast inspecteren (ik smijt niet graag voedsel weg). Daarin vond ik een kliekje tomatensoep met balletjes die ik voor de kindjes had klaargemaakt en er  stond nog een liter gazpacho in. Een meloen, waar de kindjes niet wilden van proeven, moest opgegeten worden en enkele van de voorgebakken broodjes, die we speciaal voor hen hadden gekocht omdat ze ons speltbrood niet lusten, bleven over. Dat werd dus een allegaartje voor het avondmaal: tomatensoep met balletjes gevolgd door gazpacho met broodjes en daarna meloen. De spitskool en de worsten serveer ik morgen. 

O ja, even terzijde: toen ik onlangs schreef dat er misschien binnenkort wateroverlast zou komen, voorspelde ik uiteraard niet wat er nu in Pakistan gebeurt en nog minder wilde ik ontkennen dat er misschien iets aan de hand is met het klimaat zoals een "anoniem" vermoedde (onnodig te zoeken naar de reactie: ik heb ze verwijderd. Ik kan vrij veel aan - denk ik toch - maar ik neem het niet dat iemand, die dan nog anoniem wil blijven, mij beschuldigt van egoïsme omdat ik me vragen stel omtrent de  manier van doen van de media). 

2 opmerkingen:

  1. Mij valt het vooral op dat je juist dat doet waar je zo graag de reguliere media van beschuldigt: censuur toepassen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je censuur in de betekenis van "afkeurend oordelen" (https://www.encyclo.nl/begrip/censuur
      bedoelt, inderdaad (maar dat is een andere vorm van "censuur" dan wat de media en de overheid doen)! Ik heb het recht op mijn blog geen beledigingen te aanvaarden.

      Verwijderen