vrijdag 28 juli 2023

Boeken overal

Ik las vandaag in "Verrast door vreugde" dat C.S. Lewis opgroeide in een huis met "boeken in de studeerkamer,  boeken in de huiskamer, boeken in de grote boekenkast op de overloop, boeken in de slaapkamer, boeken op zolder". En ik herinnerde me dat Elena me eens vroeg: 'Is er hier een kamer zonder boeken?' Ik antwoordde toen spontaan: 'De keuken" maar ik vergiste me: daar liggen kookboeken. Uiteindelijk kwamen we uit op drie plekken zonder boeken: de badkamer, de provisiekamer en de kelder!

Roger had me gevraagd vandaag nog eens "boeuf stroganoff" klaar te maken. Ik volg daarvoor ongeveer het recept dat onze vriend Dirk Lambrechts zaliger in zijn restaurant gebruikte en zocht daarnaar. Ik wist dat hij het had geschreven op een blaadje papier dat ik in een of ander kookboek bewaarde. Helaas, ik vond het papiertje niet terug. 

Ten einde raad keek ik toch eens in mijn bestanden: blijkbaar heb ik het recept ooit overgetikt en ik vond het dus op mijn pc. En ons avondmaal was heel lekker: gazpacho (de zon scheen opnieuw) gevolgd door heerlijke boeuf stroganoff.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten