zaterdag 8 juli 2023

Naar de kringwinkel

Het werd nog warmer vandaag: we bereikten de 33°C. Binnen bleef het echter aangenaam fris: maximum 26°C. Nadat ik enkele keren de wasmachine aan het werk had gezet, stelde Roger voor wat "rond te rijden". Ik vond het goed als hij het maar niet in zijn hoofd haalde te willen "rondlopen" in die hitte.

Nee hoor, hij wilde blijkbaar naar de Kringwinkel in Sint-Truiden. Zelf vond ik dat geen goed idee: ik herinnerde me immers dat het daar tijdens een hittegolf onaangenaam warm kan zijn... én wat zouden we daar wel doen? We hadden immers besloten geen boeken meer te kopen en rommel hebben we ook meer dan voldoende.

Het was er inderdaad drukkend warm! Toch wilde Roger ook even naar de benedenverdieping, naar de kleren kijken. Ik bleef in de boekenafdeling.... waar ik meteen een boek van Simenon had gevonden dat we nog niet hebben. Ik installeerde me daar op een stoel (die ook te koop stond) en begon te lezen. 

Toen Roger weer verscheen (hij en ik begonnen al te druipen van het zweet), besloot ik toch dat boek te kopen (het kostte 1 euro). We liepen naar de kassa... en moesten er bijna een halfuur aanschuiven: zoveel volk en zo trage kassiersters. De hitte begon echt te wegen, mensen veegden hun zweet af, het ging zo traag dat ik enkele keren voorstelde het boek achter te laten en de winkel te verlaten. Maar toen was het eindelijk onze beurt.

Dachten we... want de kassa sloot, een andere kassa werd geopend en de mensen die achter ons stonden aan te schuiven, manoeuvreerden zich naar die tweede kassa.

Toen ging Roger meteen akkoord met mij: we lieten het boek achter en verlieten de winkel!

We reden dus onverrichterzake naar huis waar het lekker fris was... en zelfs niet echt erg opwarmde terwijl ik groentesoep en "coliflor rebozada" bereidde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten