dinsdag 25 juli 2023

Vrienden ontvangen wordt moeilijk

Binnenkort spreken we af met vriend Karel en zoals telkens wordt het waarschijnlijk "De Brug" en daarna "Café Maritime". Nu pas zie ik in dat "afspreken op restaurant" zo zijn voordelen heeft. 

Als ik nu iemand thuis ontvang (ik heb het niet over een kort bezoekje van buren, een informeel logeerpartijtje van de kindjes, een vieruurtje met neef Yves of zo) ben ik eerst twee weken aan het schoonmaken, moet ik zorgen dat alles in de leefkeuken kan gebeuren (want te veel over en weer lopen, trappen - zeker met schotels, glazen, borden, bestekken, enz. - doen is veel te zwaar geworden), moet ik na het "feest" twee weken besteden aan opnieuw schoonmaken, duurt de (handmatige) afwas heel lang en ben ik dus al op voorhand moe! Nog voor ik (jammer genoeg moeizaam nu) uitgebreid begin te koken dus!

Ik besloot dus dat Karel eigenlijk gelijk heeft: je koopt als "bezoeker" geen cadeautje voor de "gastheer" maar je betaalt wel jouw deel op restaurant.

Ja maar... hoe los je dat op voor mensen die vrij ver wonen, voor mensen die van zo ver konen dat ze liever blijven logeren (en als je nog slechts één fatsoenlijke slaapkamer hebt)? 

Wel, onlangs had ik mijn vriendin uit Ronse nog eens aan de lijn. En... we hebben de oplossing gevonden: we gaan (pas in oktober, want ze hebben het daarvoor nog te druk) afpreken tussen Ronse en hier. Waarschijnlijk in het Leuvense. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten