zondag 12 september 2010

Tweede avond in La Vancelle

10/9/2010

Toen we na onze tocht weer 'thuis' kwamen in het hotel, was het dringend tijd om ons 'klaar te maken voor het avondeten'. Ikzelf keek vooral naar wat mijn voet nog kon. Moest ik naar dat weer chic diner op mijn wandelschoenen of kon ik mijn oude pumps aan? Ik besloot om te beginnen een zwarte spijkerbroek aan te doen: die zou immers bij de twee soorten schoeisels passen.

Maar ik kon mijn 'chique' (maar oude) schoenen nog in!

En dan kregen we een zo uitgebreid diner dat ik het soms wilde opgeven! Trouwens, ik heb van bijna elk gerecht wel 'iets' overgelaten!

Het was alles bij elkaar ontzettend lekker, onze 'diner gourmet', maar gewoon veel te veel!

We kregen weer een aperitief met 'amusettes et broutilles' (kleinigheden - lekkere - dus). Daarna een 'diner gourmet' rond het thema 'champignons', bestaande uit:

- Foie gras de canard poêlé, bouillon et morceaux de cèpes, écume de lard paysan (heel lekker, dat 'spekschuim')

- Carpaccio de Saint Pierre, girolles en aigre-doux, poussières de pain (heel origineel)

- Tourte de jarret de veau, carottes et champignons de souche au jus

- Duxelle de champignons et comté (hier had ik liever gewoon een stukje comté gekregen)

- Fondant au chocolat (heerlijk), crème glacée marron et truffes

- Mignardises

Met uiteraard de aangepaste wijnen.

Iets voor middernacht trokken we naar onze kamer. Ik was doodmoe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten