dinsdag 11 september 2012

Regen, KVLS-vergadering en daarna even surfen

Het heeft hier vandaag praktisch de hele dag geregend: geen wandeling dus. Deze avond wel een bestuursvergadering van de KVLS. Het liep vlot maar daarna bleven we een hele poos napraten. Ik weet niet hoe het kwam maar we haalden ineens allemaal herinneringen op aan onze jeugd: het vele huishoudelijke werk van onze moeders, onze (vrij onschuldige) spelletjes (toch vaak ver weg van moeders wakend oog), de (vergeleken met nu) eenvoudige feestgerechten, en vooral de vrijheid waar we als kind nog van genoten (en ik vermoed dat ik, van iedereen, nog de meeste vrijheid heb gekregen in Matadi!).

Thuis wachtte nog wat “huiswerk”, maar dat is voor later: ik voelde me te moe deze avond. Wel heb ik nog even gesurft, en las ik dat Nononc en Françoise (die vandaag mijn moeder Nany en haar vriendin “tante Josée” op bezoek hadden) meer geluk hadden met het weer. En daarna wees Roger me op dit! Indrukwekkend, maar ook angstaanjagend! Moet ik binnenkort bij elke vogel of elk insect die ik zie me afvragen of we niet “bewaakt” worden? Zullen kinderen nog even vrij kunnen spelen als ik destijds, en zelfs mijn broertje, veertien jaar later?

O ja, ik zou nog vergeten te vertellen dat ik vandaag onze eekhoorn eindelijk opnieuw zag in de tuin. Hoewel Roger dat weer geen goed nieuws vond, kon ik hem toch overtuigen zijn fototoestel erbij te halen. Maar, helaas, toen hij daarmee terugkwam, had het beestje zich al weer verborgen tussen de struiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten