maandag 3 september 2012

Rustige maandag

Ik kreeg deze ochtend al antwoord op de vragen aangaande de pas gemaakte vertaling. Dus ben ik, na een korte wandeling in de beemden rond Piringen (echt rustgevend én met al een typische herfstgeur), al beginnen nalezen. Voor de rest niet veel anders gedaan dan gekookt, wat opgeruimd en gelezen. De Wereld van Sofie wordt steeds boeiender! En een telefoontje van Nany en van onze dochter beantwoord. Hoewel, dat laatste gesprek was weer eerder met Elena die me blijkbaar (maar niet altijd duidelijk) van alles te vertellen had! Glimlach

Op de radio hoorde ik hevige verontwaardiging over het feit dat een non uit het klooster van Malonne al zo lang correspondeerde met Michèle Martin! Typisch voor onze antichristelijke radio (ik ging bijna schrijven “antireligieus”, maar dat klopt niet: het zijn alleen de Christelijke religies waartegen ze “met woorden vechten”): ik vind die briefwisseling juist blijk geven van een zeer Christelijke houding!

Ik  kreeg (eigenlijk gisteren al tijdens de reünie) een mailtje van Zeger die niet zo opgetogen was na zijn reis naar Lissabon: ‘Vergane glorie!’.

En ik dacht terug aan twee vriendinnen die gisteren het vele gebruik van het Internet als asociaal afdeden. Ik heb hen toen geantwoord dat, in tegenstelling tot wat zij beweerden, je veel meer vindt op het net dan in papieren encyclopedieën, én dat als je allebei tegelijk, naast elkaar, met bijvoorbeeld een glaasje wijn, kunt surfen, dat even gezellig kan zijn als naast elkaar een boek te lezen. Daarin gaven ze me gelijk.

Van de ene vriendin (bijna 80 jaar) begreep ik die afkeer wel, van de andere, die deze maand 60 jaar wordt én heel haar carrière les gaf aan tieners, veel minder! Nee, mensen, ik ben niet aan het roddelen: ik heb hen dat gisteren persoonlijk ook duidelijk uitgelegd en we moesten smakelijk lachen om ons meningsverschil!

Gisteren avond heel laat nog, nadat ik vorige post had gepubliceerd, kreeg ik een link naar de foto’s van onze vriendin Marie-Rose. Wat maakt die mooie foto’s zeg! Ik mag ze natuurlijk niet zo maar publiceren, het zijn haar foto’s en niet die van mij of van Roger (de meeste mensen staan er niet bij stil, maar net zoals ik het niet leuk zou vinden dat een van mijn schrijfsels op een andere blog of in een boek van iemand anders zou verschijnen zonder mijn naam eronder, wil een fotograaf graag dat, als men zijn foto’s gebruikt, minstens zijn naam wordt vernoemd!) ! En ik mag ook niet, zonder de toestemming van Marie-Rose een link ernaartoe plaatsen! Ik heb haar dus aangeraden die foto’s op de een of andere manier aan iedereen te tonen. Echt, ze zijn prachtig!

Roger moest deze avond naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers. Ik hoopte ondertussen te kunnen kijken naar een DVD die mijn moeder Nany mij gisteren doorgaf (leende) vanwege onze vroegere buurjongen in Schoten, René Steurs, over zijn “nonkel Fé” (alias “Père Joseph”) zaliger die mij als heel jong meisje een spirituele “boost” gaf. Maar ik kreeg de tijd niet: dat nalezen van de vertaling hé!

Maar naar die DVD kan ik dus morgen uitkijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten