zaterdag 12 september 2015

Boudewijn laat zingen

Geen wandeling deze middag: ten eerste regende het te vaak (en ik heb dan maar enkele uren besteed aan het archiveren voor de KVLS) en ten tweede zouden we deze avond iets vroeger naar Hasselt rijden voor het evenement “Boudewijn laat zingen” en daar dus een beetje stappen.

Boudewijn Knevels is immers onlangs 70 jaar geworden en vierde die verjaardag en tegelijk zijn 50 jaar dichten en schrijven. Voor de gelegenheid werd een Limburgse monografie van de KVLS aan hem besteed (Edith Oeyen zorgde voor de tekst – en dat is de monografie die ik onlangs aan het nalezen was)… en heeft Boudewijn zelf een “verzameld werk” uitgegeven. Tijdens de muzikale feestavond zouden die twee werken worden gepresenteerd.

Maar wij kwamen dus een dik anderhalf uur te vroeg in Hasselt aan. We parkeerden de auto (we moesten wel met de auto omdat we na afloop van de avond geen bus meer zouden hebben) aan het Cultureel Centrum en liepen (in de lichte regen) naar de Mediamarkt waar ik in mei een tasje kocht voor mijn mobieltje, dat het geen drie maanden heeft uitgehouden. We kregen een tegoedbon.  Daarna terug naar de auto waar ik een banaan at (we hadden enkel een bord soep gegeten) en dan naar het “Clarenhof” waar het “feest” zou plaatsvinden.

Veel van Boudewijns gedichten werden op muziek gezet, door onder andere Willy Appermont en deze avond, nadat Edith Oeyen de twee boeken had gepresenteerd, werden ze prachtig gezongen door: Maria Lossmannova, Het Norma-kwartet, Danny Jamers, Roland Ramaekers, Johan Gerits, Paul Steegmans, Johnny Voners, Jenny Vanherle en het Kathedraalkoor Hasselt.

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Inleiding door Ria Bonneux.

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Edith Oeyen presenteert Monografie over Boudewijn Knevels en Verzameld werk van Boudewijn Knevels.

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Maria Lossmannova zingt vijf Haspengouwse fruitgedichten (muziek en begeleiding: Paul Hendrix).

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Drie liederen door het Norma-kwartet. Piano: Willy Appermont.

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Jenny Vanherle zingt "Dromen zijn bedrog" (muziek: Jenny Vanherle).

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Roland Ramaekers zingt twee liederen. Piano: Willy Appermont.

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Johny Voners zingt "De dans van dit leven" (piano: Willy Appermont).

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Jenny Vanherle zingt "De notenbalk der jaren.

Boudewijn laat zingen: Boudewijn Knevels, 50 jaar dichter en schrijver. Roland Ramaekers zingt "Jij bent".

A9124298 

A9124307 Ons feestvarken (alle foto’s zijn van Roger)

Een mooi avondvullend programma, alleen was het heel jammer dat de akoestiek zo slecht was in die kapel: ik kon genieten van de klanken maar begreep praktisch niets van de teksten. En ik was niet de enige met die klacht!

Daarna nog een receptie in een vlakbij gelegen café. We ontmoetten veel kennissen uit Heers en leden van de KVLS. Alleen Edith Oeyen heb ik niet meer gevonden tussen al dat volk. Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten