dinsdag 22 september 2015

Twee dagen zonder wandeling

Gisteren, na de boodschappen, zette ik twee keer de wasmachine in gang terwijl ik verscheidene tekstjes vertaalde. Dat vertaalwerk – twee keer onderbroken om was te drogen te hangen - bracht me tot aan het avondeten: geen tijd meer voor een wandeling. Hopelijk hebben de boodschappen en zijn werk in het houtatelier Roger voldoende beweging gegeven! Hij is immers kasten aan het bijmaken voor de bibliotheek. De avond bracht ik door met het beantwoorden van mails en andere berichten, en lectuur.

Na de brunch (en nog een wasmachine) vond ik vandaag weer een vertaling. Ik was er pas mee klaar, rond 14 uur, toen Roger zei: ‘Ik moet de auto even naar de garage brengen. Rijd je mee?’

Dat deed ik: Roger dacht dat er maar een dik half uur werk zou zijn aan de auto. Ondertussen zouden we in de buurt van de garage onze dagelijkse wandeling kunnen maken: de zon scheen zo krachtig.

Helaas, al terwijl we naar Hasselt reden, begon de lucht te betrekken en toen we  de contactsleutel van de auto afgaven, begon het eerst lichtjes, dan hevig te regenen. Gedurende een half uur heb ik aan het raam van de verkoopzaal staan kijken naar het water dat met bakken uit de lucht viel.  Ik waande me weer in Matadi. Iets over 15:15 uur, in het naar huis rijden, schemerde het al. Alle auto’s reden met hun koplampen aan.

En het is blijven regenen. Roger heeft nog aan zijn kasten gewerkt, ik heb gekookt en veel gelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten